Kürtaj cinayetine 173 bin YTL tazminat

Güncelleme Tarihi:

Kürtaj cinayetine 173 bin YTL tazminat
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2008 12:16

İZMİR'in Çınarlı semtinde kürtaj sonrası kızı 21 yaşındaki Fatma Bozyel'i hastanede bırakıp ayrılan damadı 25 yaşındaki Şükrü Bozyel ve dünürü 54 yaşındaki Mehmet Bozyel'i pompalı tüfekle öldürüp, damadın ablası 31 yaşındaki Dilek Yalçın'ı yaralayan Enver İrtem, hapis cezasından sonra yüklü tazminat cezasıyla da karşı karşıya kaldı.

Yargılandığı mahkemede 30 yıl hapse çarptırılan Enver İrtem, öldürdüğü kişilerin yakınları, maddi ve manevi toplam 173 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Olay, 30 Mart 2007'de Anadolu Caddesi'nde, Özel Çınarlı Hastanesi karşısındaki otoparkta meydana gelmişti. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi olan Fatma Bozyel, ailesinin karşı çıkmasına rağmen kaçarak hayatını Kütahya'da beyaz eşya mağazası bulunan Şükrü Bozyel'le birleştirdi. Genç çift arasında kısa süre sonra başlayan şiddetli kavgalar ikiliyi ayrılma noktasına getirdi. Kayınvalidesi tarafından dövüldüğü ileri sürülen Fatma Bozyel, hastaneye kaldırılıp 5 gün tedavi gördü. Burada yapılan kontrolde genç kızın hamile olduğu ortaya çıktı. Fatma Bozyel, eşini terk edip, babasının oturduğu Ödemiş İlçesi'ne gitti. Ailelerin kararının ardından Fatma Bozyel, sabah saatlerinde eşi Şükrü Bozyel, kayınpederi Mehmet Bozyel, eşinin ablası Dilek Yalçın, kendi babası Enver İrtem ve yakınlarıyla Özel Çınarlı Hastanesi'ne geldi. Kürtaj yapılmasının ardından iddiaya göre, damat Şükrü Bozyel ve yakınları hastaneyi terketti. Hastane içerisinde yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından dışarıya çıkıp otoparktaki araçlarına yönelen damadı ve dünürünün peşinden giden emekli Tekel işçisi Enver İrtem, otomobilindeki av tezkereli pompalı tüfeğini çıkartarak peşpeşe ateşledi. Damat Şükrü Bozyel ve babası Mehmet Bozyel olay yerinde yaşamını yitirirken, kızı Dilek Yalçın ağır yaralandı. İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Enver İrtem, duruşmalardaki iyi hali ve suçu tahrik altında işlediği gerekçesiyle toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ölen Mehmet Bozyel ve Şükrü Bozyel'in yakınlarından Müzeyyen Bozyel, Mustafa Bozyel ve Dilek Yalçın, sanık Enver İrtem'e, İzmir 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, toplam 173 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Müzeyyen Bozyel, oğlu Mustafa Bozyel ve kızı Dilek Yalçın, avukatları İlhan Avcı ile İsa Kaya aracılığıyla mahkemeye verilen dava dilekçesinde, “Davalı, aileyi olay günü psikolojik olarak yıpratmıştır. Geriye dönülmesi mümkün olmayan bir durum için sebepsiz yere sıkıntı yaratıp, bu tatsız olayı meydana getirmiştir. Bu olaydan sonra geride yıkılmış, perişan olmuş bir aile kaldı. Her insan sırf ailevi problemlerinden dolayı eline silahı alıp birbirine saldırırsa, dünyada yaşayan insan kalmaz. Müvekillerim bu olayın ardından madden ve manen zarara uğradı. Elbetteki uğranılan zarar karşısında açılan tazminat tarafların elem ve kederlerini gidermeyecektir. Ancak uğranılan acı, elem ve ızdırabın bir şekilde hafiletilmesi de adaletin bir gereğidir” denildi.

Avukat İlhan Avcı ve İsa Kaya, davalı Enver İrtem'den müvekilleri Dilek Yalçın ve Müzeyyen Yalçın adına 60'ar bin YTL'si manevi, 1000'er YTL'si maddi, Mustafa Bozyel adına da 50 bin YTL manevi ve 1000 YTL'si maddi olmak üzere toplam 173 bin YTL tazminat istediklerini belirtti. Enver İrtem'in dosyaya henüz cevap yazısı göndermediği, davanın önümüzdeki günlerde görüleceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!