Kurbanlık hayvanlarda kuş gribi tehlikesi yok

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlık hayvanlarda kuş gribi tehlikesi yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 00:41

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Ayhan Filazi, "Kurbanlık hayvanlarda virüs çoğalmıyor, yani herhangi bir hastalık yapma olasılığı yok. Böyle bir gündem yaratmamak lazım" dedi. Prof. Filazi, düzenlediği basın toplantısında, marketten alınan tavuk eti yenirken endişe duyulmaması gerektiğini, firmaların böyle bir riski göze alamayacakları için çok dikkatli olacaklarını kaydetti.

GÜVERCİNDE TESPİT EDİLMEDİ

Toplantıda konuşan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Akan da, yumurtanın da iyi pişirildikten sonra rahatlıkla tüketilebileceğini, yumurtayı iyice yıkamak gibi yöntemlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Güvercinlerle ilgili dünya genelinde herhangi bir vakanın tespit edilmediğini belirten Akan, evde beslenen kanarya, muhabbet kuşlarının da evde beslenildiği için bir tehlike taşımadığını ifade etti.

Hastalığın kış döneminde çıkmasının şanssızlık olduğunu belirten Akan, "Virüs sıfır derece ve sıfırın altında 30-100 gün yaşıyor. Bu da bizim hastalığın söndürülmesi için 3 aya ihtiyacımız olduğunu gösteriyor" dedi.

Darülaceze’de bayram güzelliği

BAYRAM öncesi Darülaceze sakinlerine, saç kesiminden ojesine kadar güzellik bakımı yapıldı. Şişli Belediyesi ve Erdem Kramer Güzellik Merkezi’nin işbirliğiyle dün pekçok kadının saçları kesilip manikür, pedikür ve ağdaları yapıldı. Gördükleri ilgiden memnun görünen Darülaceze sakinleri, sevdikleri yanında olmadığı için buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirttiler. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bakımı yapılan Darülacezelilerle tek tek ilgilendi.Sarıgül, daha sonra tüm Darülacezelilere, içinde kazak bulunan hediye paketleri dağıttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!