Kurban Bayramı tatilinde havalar nasıl olacak? İşte meteoroloji tarafından belirlenen Kurban Bayramı hava durumu

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı tatilinde havalar nasıl olacak İşte meteoroloji tarafından belirlenen Kurban Bayramı hava durumu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 23:04

Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı. Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla birlikte binlerce vatandaş tatil kentlerinden rezervasyonlarını yapmaya başladı. Kurban Bayramında bol bol gezecek olan vatandaşlar hava durumunun nasıl olacağını da araştırmaya başladılar. Meteorolojiden alınan bilgilere göre bayramın ilk günlerinde hava sıcaklığının yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde olduğu açıklandı. Peki, Kurban Bayramı tatilinde havalar nasıl olacak? İşte meteoroloji tarafından belirlenen Kurban Bayramı hava durumu

Haberin Devamı

Bayramda hava nasıl olacak sorusuna cevap arayan yüz binlerce vatandaş, dini vecibelerin yerine getirileceği bu günlerde hava durumunun nasıl seyredeceğini sorgulamaya başladı. 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin büyük çoğunluğunu dışarıda geçirecek olan vatandaşlar, tatil süresince herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için bayramda hava nasıl olacak sorgusunu gerçekleştiriyor. Peki, birçok kişinin merak ettiği Kurban bayramında hava durumu nasıl olacak? İşte, meteoroloji kaynaklı bazı bilgiler

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojiden alınan bilgilere göre bayramın ilk günlerinde hava sıcaklığının yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir. Bayramın ilk günlerinde yağışın yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Haberin Devamı

Bayramın son gününde ise hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Yağışın da bayramın ilk günlerinde olduğu gibi mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.

BAYRAMDA İSTANBUL VE ANKARA'DA HAVA SICAKLIĞI NORMAL SEYRİNDE

Hava tahmini yapan bazı kuruluşların verdiği bilgiye göre bayramda İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor. Bayramda İstanbul'da en yüksek sıcaklık ortalamasının 30 ila 35 derece, en düşük sıcaklığın ise 22 ila 24 derece arasında seyredeceği; Ankara'da ise en yüksek sıcaklık 29 ila 36 derece, en düşük sıcaklığın ise 14 ila 20 derece arasında değişkenlik göstereceği öngörülüyor.

 

BAKMADAN GEÇME!