Kurban Bayramı ne zaman? (Kurban bayramı tatili kaç gün oldu?)

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ne zaman (Kurban bayramı tatili kaç gün oldu)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 09:09

Kurban Bayramı tatili kaç gün sorusunun cevabı az önce belli oldu.. Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

Haberin Devamı

16 Eylül de izinli sayıldı, Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklilerine bayramdan önce maaşları ödenecek.Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı. Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

MAAŞ ÖDEMELERİ BAYRAM ÖNCESİ
Başbakan Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin de Kurban Bayramı'ndan önce yapılması için bakanlıklara talimat verdi. Maaş ödemelerinin 08-09 Eylül 2016 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

KURBANLIKLAR PAZARA İNDİ!
Kurban Bayramı yaklaşırken Anadolu’nun dört bir yanından getirilen kurbanlıklar gece 00.00’dan itibaren pazarlara indirilmeye başlandı.
Kurban Bayramına sayılı günler kala yurdun çeşitli bölgelerinden kurbanlıklarını satmak için İstanbul’a gelen hayvan üreticileri, kurbanlıkları pazara indirmeye başladı. Kurbanlıkların İstanbul’a giriş izni olan 28 Ağustos Pazar gününün ilk saatlerinde pazarlar dolmaya başladı.

Pazarda hareketlilik günün ilk saatlerinde başladıİstanbul’un en büyük pazarı olan Sultangazi Belediyesi, Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde de saat 00.00’dan itibaren kurbanlıklar pazara giriş yapmaya başladı. Anadolu’nun değişik bölgelerinden gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar bu merkezde görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Satıcı pazardan ümitli
Pazara gelen satıcı bu yıl piyasanın hareketli olacağını düşünüyor. Erzurum’dan İstanbul’a 98 tane kurbanlık getiren Osman Tatlı, taban fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Tatlı geçen yıla oranla kurbanlıkların 2 bin lira daha fazla olduğunu belirtti. Gecenin ilk saatlerinde pazara kurbanlıklarını indiren diğer satıcılarda pazarın hareketli geçeceğini ve kurbanlıkların hepsinin satılacağını ümit ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul’un en büyük pazarı Sultangazi’de
120 bin metrekare alan üzerine Esenler Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası yanına hazırlanan kurban satış ve kesim alanına 700 çadır kuruldu. Bu çadırlardan 560 adeti kurban satışı, 100 adeti kurban kesim çadırı ve ünitesi ile 40 çadır ise hizmet çadırı olarak planlandı. Merkez, 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli.

4 BİN İLE 15 BİN ARASINDA

İzmir'de de kurban bayramı öncesinde, kurbanlık satış yerlerinin kurulmasıyla ilgili telaş ve hazırlık çalışmaları başladı. İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, geçen yılla bu yıl arasında büyükbaş kurbanlık fiyatlarında kiloda 1-2 TL’lik artış olduğunu söyledi. Hayvan yetiştiricileri ise bir yıldır yaptıkları masraflarını karşılamak istediklerini, besi durumuna göre büyükbaş hayvanların fiyatlarının 4 bin ila 15 bin TL arasında değiştiğini söyledi.

Haberin Devamı


KURBAN BAYRAMI TATİLİ GÜNLERİ

11 Eylül 2016 Pazar Arefe
12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)
13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (2.Gün)
14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)
15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)

 

BAKMADAN GEÇME!