Kumköy'e yine sabotaj

Güncelleme Tarihi:

Kumköye yine sabotaj
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ ay sabotaj sonucu çıkan yangında 30 hektarlık alanın kül olduğu Antalya Kumköy'deki ormanda, dün sabah 4 ayrı yerden yeniden alevler yükseldi. Sabotaj olduğu tahmin edilen yangın, kontrol altına alındı.

Antalya'nın Belek ve Kundu Turizm Merkezleri arasında kalan Kumköy'deki yangına 3 söndürme helikopterinin yanı sıra karadan da 7 söndürme ekibi ve 15 itfaiye ekibi müdahale etti.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Ekrem Aydemir, sabotaj ihtimalinin üzerinde durduklarını açıkladı. Yaklaşık 20 hektarlık fıstık çamı ormanının yandığını bildiren Aydemir, ‘‘Yangının 4 ayrı yerden başlaması sabotaj ihtimalini güçlendiriyor. Aşırı sıcak ve rüzgar, alevlerin kısa sürede büyümesine neden oldu. Zamanında müdahale edilmesi, tehlikenin daha fazla büyümemesini sağladı. Olası bir tehlikeye karşı kara ekiplerimizi olay yerinde tutuyoruz’’ dedi.

Kumluca İlçesi'ne bağlı Çavuşköy yakınlarındaki makilik alanda da dün saat 10.00 sıralarında yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bozuk ormanlık alanda süren yangının yerleşim alanlarını tehdit etmediğini ve kara ekipleri ile söndürme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!