Kumar baskınında ilginç ’asit’ detayı! Bakan Soylu, ‘Hadi bakalım oynatın da göreyim’ diye uyarmıştı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 02:14

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde net bir şekilde, 'Adam spor kulübü kurmuş, kumar oynatıyor. Şimdi Ramazan ayı geliyor. Bu dönem için bazılarının kötü bir alışkanlığı var; tombala oynamak gibi. Hadi oynatın da göreyim. Şimdi buradan tekrar uyarıyorum; hadi bakalım oynatın da göreyim.' uyarısında bulunmuştu. İzmir’in Bornova ilçesinde de jandarma ekiplerince, yan yana bulunan 2 sendika ve 1 vakıf binasına kumar baskını yapıldı. Baskında 185 kişiyi toplam 336 bin 515 TL ceza kesilirken, 5 şüpheliye ise kumar oynamaya yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem yapıldı. Haklarında adli işlem yapılan şüphelilerin daha önce de kumar oynattıkları, oyun kağıtları ve pulları asit dökerek kullanılmaz hale getirdikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bornova ilçesine bağlı Naldöken Mahallesi’nde bulunan Ege Genel İş Sendikası, Biz Lokanta ve Seyyar Yemek İşçileri Sendikası ve Yeni Nesil Eğitim ve Yardım Vakfına ait yan yana bulunan 3 binaya eş zamanlı baskın yaptı. Baskında 185 şüpheli kumar oynarken suçüstü yakalanırken, 5 şüphelinin ise kumar oynamaya yer ve imkan sağladığı belirlendi. 185 şüpheliye toplam 336 bin 515 TL idari para cezası kesilirken, yer ve imkan sağlayan 5 şüpheli hakkında ise adli işlem başlatıldı.

KUMAR MALZEMELERİNİ ASİTLE KULLANILMAZ HALE GETİRMİŞLER

Öte yandan, jandarma ekiplerinin kumar oynanan binaların çevresinde yaptığı aramada bir otomobil içerisinde 2 tabanca, kumar malzemeleri ve 2 koli asit ele geçirildi. Asitlerle ilgili yapılan incelemede kumar oynatan kişilerin daha önce yapılan baskınlarda kumar malzemelerini ’asit’ ile kullanılmaz hale getirdikleri belirlendi.

Kumar baskınında ilginç ’asit’ detayı Bakan Soylu, ‘Hadi bakalım oynatın da göreyim’ diye uyarmıştı

KORONAVİRÜS UYARI LEVHALARI DİKKAT ÇEKTİ

Haberin Devamı

Ayrıca, kumarhaneye çevrilen sendika ve vakıf binalarında yer alan sosyal mesafe ve maske kuralına uyulması gibi uyarı levhalarının olması dikkat çekti. Daha önce de birçok kez baskına uğrayan söz konusu kumarhanelerin kısa sürede farklı sendika ve vakıf adı altında tekrardan açıldığı öğrenildi. Jandarma ekipleri tarafından başlatılan inceleme sürdürülüyor.

'TOMBALA OYNATIN DA GÖREYİM'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen ‘Sivil Toplum İl Müdürleri ile Görüşme’ toplantısına katılmıştı. Soylu, Türkiye’nin sivil toplum örgütlülüğü çanağına kan doğramaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini vurgulayarak, 'Bunun dışındakilerin emrine amadeyiz. Adam spor kulübü kurmuş, kumar oynatıyor. Şimdi ramazan ayı geliyor. Bu dönem için bazılarının kötü bir alışkanlığı var; tombala oynamak gibi. Hadi oynatın da göreyim. Şimdi buradan tekrar uyarıyorum; hadi bakalım oynatın da göreyim. 'Kültür derneği' deyip başka işler ortaya koymaya çalışıyorlar.' ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!