Kuma getirmek isteyen babaları yerine büyükannelerini yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Kuma getirmek isteyen babaları yerine büyükannelerini yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 12:09

Şanlıurfa’da eşinin üzerine kuma getirmek isteyen Mehmet A.'nın (50) kaldığı eve baskın düzenleyen 4 çocuğu, babalarını üzerine benzin dökerek yakmak isterken, araya giren 82 yaşındaki babaanneleri Emine A.'nın yanmasına neden oldu. Alev topuna dönen yaşlı kadın komşuları tarafından havlu ve battaniye ile söndürülerek, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3 derecede yanıklar oluşan kadının hayati tehlikesi bulunduğu açıklandı.

İddiaya göre, Ahmet, İbrahim, Abdulkadir ve Hatice A. isimli kardeşler, annelerinin üzerine kuma getirmek isteyen babaları Mehmet A.'nın sığındığı 82 yaşındaki annesi Emine A.'nın evine baskın yaptı. Bir süre evde babalarıyla tartışan çocuklar, daha sonra ellerine geçirdikleri bir şişe benzini Mehmet A.'nın üzerine dökmek isterken, araya giren babaanneleri olan Emine A.'nın üzerine benzin sıçradı. Bu sırada torunlardan birisi cebinden çıkardığı çakmağı tutuşturunca yaşlı kadın bir anda alev topuna döndü. Emine A. kadın çığlıklar arasında güçlükle kendisini evden sokağa attı. Yanan kadını gören komşuları hemen havlu ve battaniye ile aleve müdahalede bulunarak söndürdü. Yaşlı kadının yandığını gören 4 torunu park ettikleri otomobille kaçtı.

Torunları tarafından üzerine dökülen benzinle yanan Emine A. çağırılan ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitesine kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde 2 ve 3’üncü derecede yanıkların oluşması nedeniyle yaşlı kadının hayati tehlikesinin devam ettiği açıklandı. Polis ekipleri, kaçan torunları çevrede ararken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!