Kültür yolu’na 5 yeni şehir

Güncelleme Tarihi:

Kültür yolu’na 5 yeni şehir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 07:00

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CNN Türk’te Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür Yolu Festivalleri’ne önümüzdeki yıl 5 şehrin daha ekleneceğini açıkladı.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında soruları yanıtlayan Bakan Ersoy, özetle şunları söyledi:

Kültür Yolu Festivalleri’nin birkaç ana hedefi var. Öncelikli hedef, vatandaşımızın kültür ve sanata yoğun etkili ve kolay erişimini sağlamak. Bütün bunları gerçekleştirirken şehirlerin markalaşmasını sağlamak. İlk başlarken İstanbul ile başladık, sonra 5 şehre çıktı, bu sene 11 şehre çıktık, önümüzdeki sene de 16 şehre çıkıyoruz. İlk kez bugün açıklayalım hangi şehirler 2024’te dahil olacaklar sisteme. Adana, Şanlıurfa yeni geldi, Bursa yeni geliyor, Samsun geliyor, Van yeni geliyor.

 

Haberin Devamı

REKABET İYİDİR

(Yunanistan ile vize anlaşması)  Turizmin dinamizmi açısından da rekabet her zaman iyi bir şeydir. Vatandaşlar arasındaki dostluğu geliştirmek bize fayda sağlar. İlişkilerin gelişmesi açısından iyi bir şey.

(Ayasofya’ya giriş kararı) Bu aslında yoğunlukla alakalı bir şey. 15 Ocak’ta devreye girecek. İki ayrı giriş noktası olacak. Şu an kullanılan kapılar ibadet amaçlı. Turistik amaçlı da kullanılıyor, ikisi de yoğun. Biz ikisinin trafiğini birbirinden ayırdık. 15 Ocak’tan itibaren de turistik amaçlı yapılan ziyaretleri ücretli hale getiriyoruz.”

ÖZEL’E TEPKİ

Bakan Ersoy, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in atık su arıtma tesisi iddialarına da tepki gösterdi.  Ersoy, “Mavi bayraklar tehlikeye girince biz belediyelere gittik, bunu yapmanız lazım, yapamıyorsanız bize devredin, biz yapalım. Kimsenin yapmak istemediği işi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yaptırıyorsunuz, diyorsunuz ki ‘Mala çöktü’, nasıl çöktü?

Biz bakanlık olarak geçen sene Serik arıtmasını devreye aldık. Kemer arıtması, mart ayında devreye alınıyor. Bugünkü maliyetleriyle yaklaşık 2 milyara mal oluyor.  Bodrum arıtması var, 1 milyara mal oldu. Toplam yaklaşık 4.7 milyar maliyetli bir yatırımdan bahsediyoruz.

Vatandaş her şeyin farkında. Emek hırsızlığı yapmasınlar lütfen, meraklı değiliz biz. Bu kadar pişkinlik de olmaz. Bir şey yapmayı başaramayanlar algı üretmekte çok mahir oluyorlar.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!