Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanlığından açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 13:28

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milas'ta, evinde çok sayıda tarihi eser ele geçirilen kişinin bakanlık personeli olmadığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bakanlık mensubu olduğu belirtilen bir kişinin evinde yapılan operasyonda, tarihi eserler ele geçirildiği yönünde haberlerin medyada yer aldığı anımsatıldı.

Türkiye Kömür İşletmeleri'nin Milas'taki dekupaj alanında tespit edilen antik yerleşimlerde, Milas Müzesi denetiminde yürütülen kurtarma kazısı çalışmalarında, vasıflı işçi statüsünde geçici personel çalıştırıldığı belirtilen açıklamada, haberlerde adı geçen kişinin aynı kapsamda istihdam edildiği vurgulandı.

Haberlerde adı geçen kişinin “hiçbir şekilde bakanlık temsilcisi, kazı başkanı ya da koordinatör” unvanlarıyla görev yapmadığı kaydedilen açıklamada,
bahse konu kişinin son olarak görev aldığı Türkiye Kömür İşletmeleri-GELİ-YLİ Kurtarma Kazıları'ndaki görevine, disiplinsiz çalışmaları nedeniyle, Şubat 2012'de son verildiği kaydedildi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Şahsın, kazı çalışmalarındaki görevine iadesi talebiyle açtığı davayı kazandığı yolundaki iddialar da gerçekleri yansıtmamaktadır. Yasal süreç halen devam etmektedir.

Hangi dönemden olursa olsun, ayrım gözetmeksizin tüm tarihi ve kültürel birikimimize sahip çıkan bakanlığımız, bu zenginliklerin korunup muhafaza edilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını kendine öncelikli vazife edinmiştir. Bakanlığımızın son 5 yıl içerisinde müze, ören yeri ve arkeolojiye ayırdığı kaynak Avrupa ülkelerinin bu işe tahsis ettiği meblağların çok üzerindedir. Milletimizin ortak mirası olarak kabul ettiğimiz bu değerlere el uzatmaya cüret eden bir kişinin, haberlerde, 'bakanlık temsilcisi' olarak anılması, gece bekçisinden kazı başkanına, müze müdüründen bakanına, bu uğurda canla başla mesai harcayan bakanlığımız mensuplarını derinden üzmüştür.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!