Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy oldu… Mehmet Ersoy kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy oldu… Mehmet Ersoy kimdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 15:46

Yeni kabine listesinde yer alan isimlerden biri de Mehmet Ersoy oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanlığına turizmci, iş adamı Mehmet Ersoy getirildi. Peki, turizm dünyasının tanınmış simalarından olan Mehmet Ersoy kimdir?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi 9 Temmuz akşamı açıkladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesini açıkladı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy oldu. İşte, yeni kabine listesinde yer alan Mehmet Ersoy'un hayatına ilişkin bilgiler!

1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde öğrenim gördü. Alman Lisesi’nde öğrenciyken düzenlediği tur organizasyonlarıyla turizm sektörüne giriş yaptı.

Türk turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Etstur’un Yönetim Kurulu Başkanıdır. Etstur’un ardından 2000 yılında kurduğu Voyage Otelleri, 2001’deki girişimi Didimtur, 2006'da açtığı Jetset ve ucuzabilet ile turizme pek çok marka kazandırdı. 2011’in Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan oteli Maxx Royal Belek ve akabinde açılan Maxx Royal Kemer ile turizmdeki atılımlarını sürdürdü. Aynı zamanda Akdeniz’in en iddialı golf sahalarından Montgomerie Maxx Royal’i bünyesinde bulunduran tesis, 2013 yılından bu yana dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan European Tour Turkish Airlines Open finallerine de üst üste 3 yıl boyunca ev sahipliği yaptı. ETS Tur'u Türkiye'nin en büyük turizm şirketlerinden biri haline getirdi. 

2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak Türkiye’nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017 yılında online rezervasyon platformu odamax.com’u hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk sahibidir.

 

BAKMADAN GEÇME!