Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir? Yeni kabine açıklandı...

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir Yeni kabine açıklandı...
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 19:02

Mehmet Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı olarak ilan edilmesinin ardından gündemdeki isim oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev alacağı açıklanan Mehmet Ersoy, turizm sektöründeki çeyrek asırlık bilgi birikimini bakanlık görevinde icra edecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Yeni yönetim sisteminin kabinesinde ismi geçenlerden biri de Mehmet Ersoy oldu. Kabinesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak Mehmet Ersoy'u atadı. Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip Mehmet Ersoy, tur şirketi ve çeşitli otellerin de sahibi. İşte Mehmet Ersoy hakkında merak edilenlerin detayları!

KÃœLTÃœR VE TURÄ°ZM BAKANI MEHMET ERSOY KÄ°MDÄ°R?

Mehmet Ersoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz akşamı açıkladığı kabine içerisinde Kültür ve Turizm Bakanı göreviyle ilan edildi. Çeyrek asırdır turizm sektörü içerisinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yeni dönemde bilgi ve birikimini bakanlık bünyesinde işlemeye gayret gösterecek.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Kültür ve Turizm Bakanı turizmci, iş adamı Mehmet Ersoy oldu. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanlığına turizmci, iş adamı Mehmet Ersoy getirildi.

Haberin Devamı

1968'de İstanbul'da doğan Ersoy, İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Mehme Ersoy, tur şirketi ve çeşitli otellerin de sahibi. Mehmet Ersoy, 2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak, Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017'de online rezervasyon platformunu hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.

Turizm sektöründe adından söz ettiren isimler arasına yerleÅŸen, binlerce kiÅŸiye istihdam saÄŸlayanÂMehmet Ersoy, evli ve iki çocuk babası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!