Kültür Kulübü’nün kayan yıldızı Boy George

Güncelleme Tarihi:

Kültür Kulübü’nün kayan yıldızı Boy George
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2009 00:00

80’ler partilerinin vazgeçilmez şarkılarından biri “Do You Really Want to Hurt Me”. Şarkının yaratıcısı Boy George, Culture Club ile birlikte dönemin en parlak yıldızıydı. Geçenlerde bir erkek fahişeyi kelepçeleyip eziyet ettiği için 15 ay mahkum edildi. Artık 47 yaşında bir uyuşturucu bağımlısı, şişman ve beş parasız...

Haberin Devamı

Gerçek adı George O’Dowd olan Boy George hayatımıza ilk girdiğinde narin bir genç kıza benziyordu. Mavi gözleri, uzun saçları, parlak ruju ve gösterişli giysileriyle Culture Club grubunun solisti olarak ortaya çıktığında yıl 1982’ydi. Grubun ilk hiti “Do You Really Want to Hurt Me” listelerde hızla tırmanırken İngiliz gazeteleri de Boy George’un skandallarına (en başta eroin bağımlılığı) doymuyordu. Grup 80’lerin ortasında dağıldı ve Boy George şarkıcılığa yalnız
devam etti.
Müzik kariyeri iyi kötü devam ederken 90’larda Doğu mistisizmine sardı ve Hare Krishna dönemine girdi. 1992’de Neil Jordan’ın ünlü filmi Ağlatan Oyun’un tema şarkısını seslendirdi.  “Take It Like a Man” adlı biyografisini kaleme aldı, eski grup üyeleriyle seks ilişkilerini ifşa ettiği için de epey düşman edindi, hatta mahkemeye verildi. En fenası kendi reklamını yapmaya çalışan bir eşcinsel olmakla suçlandı.
Milenyum başladığında Boy George şarkıcılıktan ziyade DJ’likle hayatını kazanıyordu. Amerika’ya yerleşti, hayat hikayesinden uyarlanan Taboo adlı bir müzikal Broadway’de gösterilmeye başladı. Ne yazık ki bu durum fazla sürmedi. 2005’te kokain bulundurmaktan New York’ta tutuklandı, yakayı sıyırdı ama 2006’da evine hırsız girdiğine dair yalan ihbarda bulununca kamu hizmeti cezasına çarptırıldı. Yani sokakları süpürdü. O sıralarda verdiği bir röportajda artık temiz olduğunu, Adsız Narkotikler’e devam ettiğini ve ölmek istemediğini söylüyordu.
Ne yazık ki sözünün arkasında duramadı. 2007’de 29 yaşındaki Audun Carlsen adlı Norveçli bir erkek fahişe Boy George’un kendisini dövdüğünü ve kelepçeleyerek hapsettiğini söyleyerek dava açtı. Carlsen ilk tanıştıklarında şarkıcının kendisine oral seks yaptıktan sonra fotoğraflarını çektiğini ve kokain kullandıklarını anlattı. Bir süre sonra George saldırganlaşınca evi terk etmişti Carlsen. Ancak George tarafından mail yağmuruna tutulunca, bir kez daha buluşmayı kabul ederek evine gitmişti: “Evde başka bir erkek daha vardı. İkisi üzerime çullanıp beni kelepçelediler ve George zincirle dövdü.”
 Dava geçen hafta sonuçlandı ve George 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. 80’lerin egzotik simgesi artık hala popüler olduğu Japonya ve Amerika’da çalma şansı bulamayacak. Hatta belki Türkiye’de bile. Hatırlarsanız geçen yıl çok ses getiren Kapodokya’daki balon partisinde de çalmıştı George.         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!