Kültür elçilerimiz İstanbul'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kültür elçilerimiz İstanbulda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şef Cem Mansur'un yönettiği BBC Konser Orkestrası, klasiklerden popüler parçalara kadar uzanan geniş bir repertuara sahip. Ülkemize ilk kez gelen orkestra konserde, genç Türk sanatçılara eşlik etti.

Yurtdışındaki önemli orkestralarda görev yapan Türk müzisyenler önceki akşam İstanbul'da buluştu. Yaşadıkları ülkelerde adlarından başarıyla söz ettiren Türk sanatçılar, BBC Konser Orkestrası'yla birlikte Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir konser verdiler. Çalışmalarını Londra'da sürdüren orkestra şefi Cem Mansur, sesiyle Avrupalı müzisyenleri büyüleyen Yelda Kodallı, genç piyanist Özgür Aydın ve kemancı Tuncay Yılmaz, TEB’in sponsorluğunda gerçekleşen konser için biraraya geldiler.

Konserde, BBC Konser Orkestrası da bu genç yeteneklere eşlik etti. Bu konserle birlikte, 1952 yılında kurulmuş olan dünyanın en önemli orkestralarından biri olan BBC Konser Orkestrası da ilk kez Türkiye'ye gelmiş oldu.

Konser öncesindeki öğle yemeğinde konuşma fırsatı bulduğumuz Cem Mansur, BBC Orkestrası ve genç yeteneklerle çalışmanın çok keyifli olduğunu ve böyle bir konsere katılmanın gurur verici olduğunu söyledi: ‘‘BBC Konser Orkestrası bu konserdeki canlı ve eğlenceli parçaları en iyi çalan orkestralardan biri... Konserin genç yetenekleri de Türkiye'nin adını yurtdışında en mükemmel şekilde duyuruyorlar. Bu şekilde biraraya gelmek herkes için iyi oldu.’

Mansur, ileride Türkiye'deki gençlerle daha sık buluşarak, onlarla birşeyler yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

Konseri gerçekleştiren Türk Ekonomi Bankası’ndan yapılan açıklamada ise ‘Türkiye'nin ismini yurtdışında temsil eden ve imajına değer katan bu genç yeteneklere teşekkür etmek ve onlara bir anlamda kendi memleketleri adına sahip çıkmak istedik.’ denildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!