'Kulp'taki toplu mezardaki kemikleri bir kısmı Akdeniz ve Tutuş'a ait'

Güncelleme Tarihi:

Kulptaki toplu mezardaki kemikleri bir kısmı Akdeniz ve Tutuşa ait
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 15:52

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ, bulunan kemiklerden bir kısmının kayıp 11 köylüden Salih Akdeniz ve Behçet Tutuş'a ait olduğunun belirlendiğini iddia etti.

Yalçındağ, Kulp'un Alaca Köyü Kepir Mezrası yakınlarında 1993 yılında kaybolan 11 köylünün yakınlarıyla İHD Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Yalçındağ, toplantıda yaptığı konuşmada, 1993 yılında Alaca Köyü kırsalında 11 köylünün kaybolduğunu, o dönemde kaybolma olaylarının çok sık yaşandığını savundu.

Ailelerin sürekli kayıp olan yakınlarından haber almaya çalıştığını, 2004 yılında da aramaları sonucu insan kemiklerini bulduklarını ve bu konuda savcılık nezninde girişimde bulunduklarını aktaran Yalçındağ, şöyle konuştu:

“Kemiklerin kime ait olduğunu tespit etmek için kayıp yakınlarından 5 kişiden örnek alınarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldi. Rapora göre, kemiklerin bir kısmının Salih Akdeniz ve Behçet Tutuş'a ait olduğu belirlendi. Diğer eşleşme çalışmaları da sürüyor.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kulp'un Alaca Köyü Kepir Mezrası yakınlarında 1993 yılında 11 köylü kaybolmuş, Köye Dönüş Projesi kapsamında köylerine dönen aileler, arazide yağmur ve heyelanın etkisiyle açığa çıkan kemikleri bularak Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu.

Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmış, bulunan kemikler ve kaybolan 11 köylünün yakınlarının kan örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!