Kuleli'lerin 62'si serbest 7'si halen cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

Kulelilerin 62si serbest 7si halen cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 23:06

“Okulda kokteyl var” diye çağırılarak darbe girişimi gecesi bazıları Çengelköy’e ve Boğaziçi Köprüsü’ne götürülen 62 Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi 29 Temmuz’da serbest bırakıldı ama yedisi hâlâ cezaevinde.

Haberin Devamı

Aileleri, yedi Kuleli öğrencisinin, yaşları 18’den büyük olduğu için cezaevinde tutuldukları iddiasında ve “Hiçbir suçla alakaları yok. Çocuklarımızın unutulduğunu düşünüyoruz” diyorlar. İşte ailelerin anlattıkları:

O GÜN DIŞARI ÇIKMAMIŞ
Enes Can Kalyoncu’nun(18) babası Erhan Kalyoncu: “Oğlum Kuleli Askeri Lisesi 12. sınıfa geçmişti. O gece dışarı çıkmamış, olaylara karışmamış. Ancak 24 gündür cezaevinde. Yetkililerle görüştük. Dosyaların kabarık olduğunu ve sabretmemiz gerektiğini söylediler. Çocuğumun da benim de hiçbir cemaatle bağlantımız yok.” 

CAN GÜVENLİĞİ TUTUKLUSU
Muhammed Celil Özyurt’un (19) babası Mehmet Özyurt: “Oğlum, darbe girişiminden bir gün önce Kuleli Askeri Lisesi’nden mezun oldu. Ertesi gün okuldan aradılar; akşam kokteyl olacağını, katılması gerektiğini söylediler. Çocuğumuz da gitti. Kuleli’ye operasyon yapıldı denilince okula gittim. İki gün sonra çocuğumun Silivri Cezaevi’ne gönderildiğini öğrendim. Çocukların avukatları, hakimin, ‘Ben çocukların suçsuz olduğunu biliyorum ama can güvenliklerini düşünmem lazım. Hiçbirini serbest bırakmıyoruz’ dediğini söyledi. 62 öğrenci serbest bırakılırken 7 öğrenci yaşları 18 ve üzeri olduğu için tutuklandı. Geçen gün gittik. Çocuğumuz çok bitkin ve yıkılmış vaziyette. O gün öğrencilerin büyük kısmı kaçmış. Oğlum küçüklere yardım etmek için yanlarında olmuş. Hiçbirisi orada olmayı hak etmiyor. Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Bizim çocuklarımız suçsuz. Darbeden iki gün sonra annemi kaybettim. Cenazesine gidemedim. Çocuğumun peşine düştüm. Psikolojim hiç iyi değil.”

BAKMADAN GEÇME!