'Kuleli'ler için nöbet başına'

Güncelleme Tarihi:

Kuleliler için nöbet başına
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 00:41

CUMHURİYETÇİ Kadınlar Derneği öncülüğünde, Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin katılımıyla dün Beşiktaş’taki Demokrasi Anıtı önünde askeri okulların kapatılmaması için eylem yapıldı.

Haberin Devamı

‘Askeri okullar açılsın’ sloganıyla ‘Nöbet Başına’ eylemi öncesinde, şehit askerler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Eyleme destek veren Prof. Dr. Celal Şengör, “Bizlerin rahatı için canını verecek, bunda tereddüt etmeyecek kişiler bu okullarda yetişir. Bu 20 yaşından sonra öğretilemez. Siz bir hekimi yetiştirirsiniz ama kurşun yağmuru altında ameliyat yapmayı zor öğretirsiniz” dedi.

Balyoz davasında tutuklu yargılanan ve serbest bırakılan emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri de eyleme destek verdi. Tanyeri “Birileri tarafından kasıtlı olarak devletin her tarafına yerleştirilen kişiler, 15 Temmuz’da Silahlı Kuvvetler’in içinden de çıkarak bir darbe girişiminde bulundular. Bunlar kesinlikle askeri okulların ruhunu almış kişiler değildir. Kapatılan askeri okullar açılmalıdır” dedi. ‘Nöbet Başına’ eylemi her cumartesi askeri okullar açılana kadar devam edecek. 

BAKMADAN GEÇME!