Kulaklık yüzünden trenin altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kulaklık yüzünden trenin altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 11:57

Kırıkkale'de kontrolsüz tren yolundan geçtiği sırada walkman dinlerken farkedemediği trenin altında kalan 21 yaşındaki Mevlüt Barış olay yerinde can verdi.

Haberin Devamı


Barış'ın, bu yıl ÖSS'de Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü'nü kazandığı ve bugün Gaziantep'e gitmeden önce vedalaşmak için son kez arkadaşlarıyla buluştuğu anlaşıldı.

Evine 500 metre uzaklıkta kazada ölen Barış, ailesini ve arkadaşlarını yasa boğdu.

KAZA NASIL OLDU?

Kaza, dün gece saat 22.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi.

Kırıkkale Lisesi'nden 2003 yılında mezun olan Mevlüt Barış, istediği bölümü tutturamadığı için iki yıl açıkta kaldı. 6 yıl önce kaybettiği babası Mehmet Barış'ın ardından, annesi Havva Barış'ın çabalarıyla bu yıl da dersaneye devam eden Mevlüt Barış, ÖSS'de başarılı olarak Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü'nü kazandı.

Haberin Devamı

Tek ideali olan makina mühendisliğini kazanmanın gururunu yaşayan Mevlüt Barış, kayıt yaptırdığı ve 19 Eylül'de açılacak okuluna otobüsle gitmek üzere bugün için yer ayırttı.

Dün akşam vedalaşmak için arkadaşlarıyla bir araya gelen Mevlüt Barış, kulağında walkmanle evine dönerken, kontrolsüz tren yolundan geçmek istedi.

Barış, bu sırada farkedemediği Ankara’dan Malatya yönüne giden makinist Ramazan Urtekin yönetimindeki 22077 sefer sayılı 4 Eylül Mavi Trenin'nin altında kaldı. Mevlüt Barış evine 500 metre uzaklıktaki kaza yerinde can verdi.

Barış'ın kaza haberiyle sarsılan annesi Havva ve kız kardeşi Ferda olay yerinde sinir krizleri geçirdi.

Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan Havva Barış, “Oğlum, ben seni bunun için mi yetiştirdim” diye feryat etti.

Kaza nedeniyle 4 saat rötar yapan 4 Eylül Mavi Treni, daha sonra yoluna devam etti. Talihsiz Barış cenazesi ise Balışeyh İlçesi'ne bağlı Kenanbeyobası Köyü'nde toprağa verilcek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!