Kulak izinden hırsız tespiti

Güncelleme Tarihi:

Kulak izinden hırsız tespiti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2009 12:14

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünde geçen yıl 25 bin 97 vaka incelendi. İncelenen suçlar arasında silahlardan mermilere, parmak izinden kulak izine kadar binlerce balistik, belge, kimya ve iz incelemesi var.

Haberin Devamı

İŞTE İNCELENEN SUÇ ALETLERİ

İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren balistik, belge, kimya ve iz incelemesi şube müdürlüklerinde 81 uzman, asistan ve teknisyen görev yapıyor. Ege Bölgesi'ndeki 7 ilin polis ve jandarma sorumluluğunda meydana gelen olayların suç delillerinin incelendiği İzmir Kriminal Polis Laboratuvarında önceki yıl ise 30 bin 594 olayın suç delilinin incelendiği belirtildi.

İzmir Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Nedim Uçar, olaylarda kullanılan ateşli ve ateşsiz silahları incelediklerini, olay yerinde elde edilen, zanlılara ait olabilecek araç lastiği ve ayakkabı gibi materyallerin izlerinin araştırmasını yaptıklarını anlattı.


Uçar, belgelerdeki imzalar ile kimlik, pasaport ve paraların sahte olup olmadığını tespit ettiklerini, kundaklama sonucu çıkarılan yangınlarda olay yerinde bulunan eşyaların incelenerek hangi yanıcı madde ile sabotaj yapıldığını belirlediklerini bildirdi.

KULAK İZİNDEN HIRSIZ TESPİT EDİLDİ

Laboratuvarda çalışan görevlilerin konularında uzmanlaşmış personel olduğunu ifade eden Uçar, “Bir hırsızlık olayında, evin kapısının tozlu olduğunu ve kulak izine benzeyen bir iz bulunduğunu görmüştük. Yaptığımız incelemede, kapıdakinin kulak izi olduğunu tespit ettik. Şüpheli olarak yakalanan ve hırsızlık yaptığını kabul etmeyen kişinin kulak izi ile kapıdaki kulak izini karşılaştırdık. Kulak izleri birbirini tutunca, şüpheli kişi tutuklandı” dedi.

Haberin Devamı


Halen görev yaptıkları Gürçeşme semtindeki binanın artık yetersiz kaldığını belirten Nedim Uçar, Bornova ilçesinde belediyeden devraldıkları araziye yapılacak yeni binalarının inşaatına önümüzdeki aylarda başlanacağını söyledi.

Yeni hizmet binasının yaklaşık 10 milyon avroya mal olacağını kaydeden Uçar, şöyle konuştu:
“Şu anda, olaylarda elde edilen kan ve kıl gibi gibi delillerin biyolojik incelemesi ve DNA testlerini yapamıyoruz. Bu inceleme ve tahliller Ankara'da yapılıyor. Bu da, olayların çözümünde zaman kaybına neden oluyor. Yeni binamız tamamlandığında hizmete girecek olan biyolojik laboratuvarımızda DNA testi ile kan ve kıl gibi delillerin incelenmesi de yapılabilecek. Hatta olay yerinde bulunan bir saç kepeği parçasından bile zanlının kimliği tespit edilebilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!