Kula'da kurtuluş yıldönümü etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Kulada kurtuluş yıldönümü etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2010 21:48

Manisa'nın Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü kapsamında bu yıl 16.'si düzenlenen geleneksel yağlı pehlivan güreşleri ve ata sporu cirit müsabakaları yapıldı.

Kula Müftülüğü önündeki alanda düzenlenen şölene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Sait Han Baksiş, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Erdil, meclis üyeleri, iş adamları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
Güreşler öncesi cirit müsabakası yapıldı. Bir hayli çekişmeli ve heyecanlı geçen cirit oyununda birinci olan takım, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Başkan Aşkın, yağlı güreşlerle birlikte yüz yıllardır oynanan ata sporu cirite de sahip çıkmak ve geliştirmek istediklerini, bu amaçla bir kulüp kurmayı planladıklarını ifade etti.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise 1994 yılında başlatılan güreşlerin geleneksel hale getirildiğini, her zaman üzerlerine düşen görevi yapmaya çalışacaklarını söyledi. Güreşin akıl ile gücü ortaya çıkardığını belirten Tanrıverdi, şunları söyledi:
“Akıl ile gücü ortaya çıkartan bu güreşe destek vermek hepimizin görevidir. Her şey birlik ve beraberlikten geçer, birbirimizi anlamaktan geçer. Sizler de bu spora ilgi gösterdiğiniz sürece güreşçilerimize Allah sağlık verdiği sürece, alttan gelen güreşçiler sayesinde yaşayacak. Kula'mız yağlı güreşte tarih yazmıştır. İki tane olimpiyat şampiyonu vardır. Onlar bizim gururumuzdur. Onlardan başka bayrağımızı dalgalandıran güreşlerimiz olmuştur.”
Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise her yıl düzenlenen güreşlerin daha profesyonel hale geldiğini, Kula Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yaklaşık 100 güreşçi yetiştirdiklerini belirtti. Yağlı pehlivan güreşini Kula'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Aşkın, “Ata sporumuz güreşe destek vermek, bu geleneksel güreşin gelecek nesle aktarılmasını sağlamak amacıyla yağlı pehlivan güreşlerini geleneksel hale getirdik. Hem seyirci hem de pehlivan olarak güreş şölenine katılımın yüksek olması bizleri çok sevindirdi. Katılan tüm sporcu arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
300 güreşçinin katıldığı, 8 boyda düzenlenen güreşleri binlerce kişi izledi. Güreş şöleninde ilk heyecan, küçük, yıldız ve orta boydaki pehlivanların karşılaşmalarında yaşandı. Akşam saatlerine kadar süren güreşler sonunda dereceye giren güreşçilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!