Kuduz tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Kuduz tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL İl Sağlık Müdürü Dr. Mecit Çalışkan geçtiğimiz yıl kuduz korkusu ile sağlık kuruluşlarına başvuran 19 bin 123 kişi'den 12 bin 207'sinin aşılandığını belirterek ‘‘İstanbul'da geçen yıl 4, bu yıl ise bir kişi kuduzdan öldü’’ dedi.

Marmara ve Boğazları Belediyeleri Birliği, Bakırköy Belediyesi ve İstanbul Veteriner Hekimleri Odası'nın ortaklaşa düzenledikleri ‘Sokak Hayvanlarının Korunması ve Halk Sağlığı Açısından Rehabilite Edilmesi’ paneli dün Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Prof. Dr. Tahsin Yeşildere'nin yönettiği paneli, aralarında DYP lideri Tansu Çiller'in oğlu Mert'in uzatmalı sevgilisi manken Begüm Özbek’in de aralarında bulunduğu havyanseverler izledi.

Panelde Prof. Tahsin Yeşildere kuduzun yıllardır önlenemediğini belirterek ‘‘Elimde 1935 yılına ait dergi var. Kuduz tehlikesi var diye haber yazılmış. Şimdi 2000 yılına geldik hala aynı konuları tartışıyoruz’’ derken, İl Sağlık Müdürü Dr. Mecit Çalışkan da kuduzun insan hastalığı olmadığını, yüzde 98 oranında evcil hayvanlardan geçen bir hastalık olduğuna değindi. Dr. Mecit Çalışkan ‘‘Avrupa'da evcil hayvanların kuduz hastalığına neden olduğu tek ülke biziz’’ dedi.

Panele Marmara ve Boğazları Belediyeleri Birliği adına katılan Bilal Bozkaya, belediyelerin önlemlerinin yetersiz olduğunu söyleyerek, ‘‘Sokaklardaki havyanların artışı insanları rahatsız ediyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!