Kuduz iğnesi vurulan köpek kudurarak öldü

Güncelleme Tarihi:

Kuduz iğnesi vurulan köpek kudurarak öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2001 00:00


Mustafa OĞUZ/İZMİR, (DHA)
Haberin Devamı

İzmir'in Seferihisar ilçesi Orhanlı köyünde kuduz iğnesi vurulan üç aylık köpek kudurarak öldü. Bu köpek tarafından ısırılan Edis ailesinin 4 üyesi, tedavi altına alınırken köy de karantinaya alındı.

Seferihisar'ın Orhanlı köyünde kuduza karşı önlem çalışmasında tüm hayvanlar gibi, köyde çiftlik evi bulunan Mehmet Kadri Edis'in üç aylık köpeği ‘‘Bıdık’’ da aşılandı. Üç gün sonra yavru köpeğin saldırganlaşmaya başlaması aileyi şaşırttı. Evin diğer iki köpeği, kedisi, tavukları, ev sakinlerinden dördü ve iki misafir çocuğunu ısıran Bıdık, bir hafta sonra da ağzından salyalar akarak öldü. Neye uğradığını şaşıran Mehmet Kadri Edis, olayı Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirdi, köpeğin kesilen başı incelemeye alındı. Tarım İl Müdürlüğü'nde yapılan otopsi sonucu köpeğin kuduzdan öldüğünün anlaşılması ailede şok yarattı. Köpekle oynarken ısırılan 60 yaşındaki Naciye Edis ve Mehmet kadri Edis ile 21 yaşındaki Dilek Edis ve 20 yaşındaki Hikmet Edis'in tedavilerine başlandı.

Köpeğin durumunu öğrenmek için Kuduz Tedavi Merkezi'ni aradıklarında kuduz olayını öğrendiklerini belirten Mehmet Kadri Edis, ‘‘Biz aramasak olayı öğrenemeyecektik. Büyük bir sorumsuzluk örneği gösteriliyor’’ diye isyan etti.

Olayın yaşandığı Orhanlı köyü karantina altına alınırken, Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri, köpeğin öldüğünün kendilerine geç haber verildiğini ileri sürdüler. Yetkililer, ‘‘Köpek öldükten iki gün sonra haberimiz oldu. Hemen gidip gömüldüğü yerden çıkardık ve başını aldık. Isırılan diğer hayvanlar itlaf edilecek’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!