‘Küçüleceğiz’ sözü

Güncelleme Tarihi:

‘Küçüleceğiz’ sözü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2005 01:32

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatında ‘küçülme’ öngören yasa tasarı taslağının, ‘son karar’ için Başbakanlığa gönderildiğini açıkladı. Yapılan çalışmaya göre, 38 müstakil birim 16-17’ye inebilir. Halen 7 olan müsteşar yardımcılığı sayısı maksimum 4’e, genel müdürlüklerin sayısı da yarıya inecek.

HANTALLIĞA SON

Taslakla ilgili Hürriyet’e konuşan Çelik, Teşkilat Yasası’nda gündeme gelecek değişiklikle planlanan hedefleri şöyle sıraladı:

‘Neredeyse her lise türüne göre bir genel müdürlük kurmuşuz. Hem Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü hem de Öğretmene Hizmet Daire Başkanlığı var. Yine, kız teknik, erkek teknik, ticaret turizm, din öğretimi ayrı genel müdürlük, ortaöğretim ayrı genel müdürlük, ayrı bütçeleri var. Bu israf. Bu hantal yapı kademeli olarak ortadan kaldırılacak’

Bakanlıktaki yeniden yapılanmanın temel şartları şöyle olacak:

ORTAK ÇATI DÖNEMİ

İlköğretim, Okul Öncesi Eğitimi ve Özel Eğitim Genel Müdürlükleri tek çatı altında toplanıp, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü olacak. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü kalırken, Ortaöğrenim Burs ve Yurtlar Daire Başkanlığı bu genel müdürlüğe bağlanacak. Kız Teknik, Erkek Teknik, Ticaret ve Turizm, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Müdürlükleri lağvedilecek ve Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü çatısı altında toplanarak, daire başkanlığı olacak.

AB İÇİN MÜDÜRLÜK

Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ile Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tek çatıda toplanacak. Yükseköğretim, Dış İlişkiler ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlükleri ile Proje Koordinasyon birimi, ‘Yükseköğretim, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’ olarak yapılanacak.

Ergezen’in kardeşine inceleme başlattı

MİLLİ
Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 320 bin öğrencinin durumunu belirlemek için gerçekleştirilen seviye tespit sınavı ihalesinin, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen’in kardeşinin şirketine verildiği ve ihalede usulsüzlük yapıldığı iddialarını araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. Sınava ilişkin soru basımı, dağıtımı ve değerlendirilmesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddialarını araştıracak ve gerektiğinde soruşturma açacak olan müfettişin incelemeleri devam ediyor. Söz konusu ihaleye 6 firma katılırken, ihalenin öğrenci başına 265 bin lira teklif veren firma yerine, 470 bin lira teklif veren Ergezen’in kardeşinin ‘Saruska’ adlı şirketine verildiği belirtilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!