Küçük model Gülşah yaşgününü göremedi

Güncelleme Tarihi:

Küçük model Gülşah yaşgününü göremedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adapazarlı Baylav ailesinin küçük kızları Gülşah, sadece ailesinin değil tüm Adapazarı'nın gözdesiydi. Büyük mankenlik ajanslarından birinin kadrosuna giren küçük kız, güzelliği, canayakın ve sevimli tavırlarıyla göz kamaştırıyordu. ‘‘Büyüyünce çok can yakacak’’ derdi ajanstaki abla ve ağabeyleri onun için.

12 yaşındaki Gülşah tüm Türkiye'yi yasa boğan depremde, Adapazarı'ndaki yeni evlerinde babasıyla canverdi. Annesi ve ablası depremden 10 saat sonra sağ olarak kurtarılırken, Gülşah'ın ve babasının cansız bedeni 4 kat beton altından zorlukla çıkarılabildi.

ÇOK HASSASTI

Kum ticareti yapan Sacit Baylav ve ev kadını Asuman Hanım'ın iki kızından biriydi Gülşah. Büyük kızları 16 yaşındaki Gelennur, Sakarya Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisiydi. Farklı yapıdalardı iki kardeş. Gelennur, derslerine gösterdiği azami dikkat ve mantıklı yapısıyla annesine benzerken, bir sanatçı hassaslığıyla tıpkı babasıydı Gülşah. Belki de bu nedenle annesi Asuman Hanım ‘‘Eğer küçük kızım ve eşim değil de, biz ölmüş olsaydık onların ayakta durmalarına imkan yoktu. O kadar hassas, o kadar duygusaldılar’’ diyor güçlü görünmeye çalışarak. Çok daha küçük bir kızken Barış Manço'nun 'Adam olacak Çocuk'adlı programına çıkmıştı Gülşah. ‘‘Büyümüş de küçülmüş’’ yorumunu yapmıştı Barış ağabeyi, onun hiç büyüyemeyeceğini bilmeden.

Kızının arzusu üzerine ilk fırsatta bir mankenlik ajansına kaydetmişti annesi Gülşah'ı. Kızlarının bir dediğini iki etmezdi zaten: ‘‘Her iki kızımla, babaları da ben de arkadaş gibiydik. Kızlarımız asla bizi üzmez, birbirleriyle de çok iyi anlaşırlardı. Kişilikleri farklı çocuklardı. Hayalleri, karakterleri farklıydı. Büyük kızım Gelennur ve küçüğümüz Gülşah için, benim dileklerim de ayrı ayrıydı. Gelennur'un doktor olmasını isterdim. Arada bir fikir değiştirir ‘‘Hayır hayır sen mimar olmalısın’’ derdim. Bunu duyan Gülşah, 'Mimar da ben olacağım, doktor da ben olacağım’’ diye atılırdı hemen''

İÇİNE DOĞMUŞ

Asuman Hanım, depremden iki saat önce Gülşah'ın iniltisiyle uyandığını söylüyor.

‘‘Babasını gönderdim yanına. Merak etmememi, çocuğun iyi olduğunu söyleyerek yatağa döndü. Demek ki o an olacakların habercisiymiş. Uykuda yakalandım depreme. Gözlerimi açtığımda gardolap üzerimdeydi. Çocuklara seslendim. Gelennur'dan cevap geldi.‘‘Kurtulacağız yavrum, sabırlı ol’’ dedim. ‘‘Anne dayanacak gücüm yok’’ diye cevap verdi bana. O esnada eşimin iniltisi geldi kulağıma. Gülşah'tan hiç ses yoktu. ’’

Gelennur ve Asuman Hanım'ı erkek kardeşi Abdullah Gürler ve onun bacanağı Yasin Bey kurtarmış. Tırnaklarla kazınarak çıkarıldıkları apartmanda, geride Sacit Bey ve Gülşah'la birlikte 14 komşularını da bırakmışlar.

Müteahhitin karakteri belliydi

Müteahhit Orhan Bilgili'nin yaptığı 16 kişiye mezar olan Zafer Apartmanı, Adapazarı Cumhuriyet Mahallesi Çark Caddesi Hatipler Sokak'ta bulunuyordu. Asuman Baylav, şu anda Bursa'da olan müteahhite söyleyecek bir söz bulamıyor.

‘‘Adapazarı'nda aile apartmanında oturuyorduk. Ama dış görüntüsüyle daha lüks olan 'Zafer Apartmanı' bize çekici gelince, altı ay önce oraya taşındık. Önce ikinci kattan bir daire satın aldık. Ama sonra müteahhitin aynı daireyi beş kişiye sattığı ortaya çıkınca, noter bize birinci kattaki daireyi verdi. Kader...’’

Asuman Baylav, hayattaki kızı Gelennur için yaşayacak bundan sonra. ‘‘Kızımın istikbali benim için çok önemli. Şimdiye kadar çok başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdi. Kızım bu engelleri ancak iyi bir okulda okursa aşabilir. Bunun için Sabancı'dan ya da Koç'tan eğitim yardımı bekliyoruz’’ diyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!