Küçük Mehmet’e hastane otoparkında kan nakli

Güncelleme Tarihi:

Küçük Mehmet’e hastane otoparkında kan nakli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2007 09:04

GÜNLÜK işlerde çalıştığı için sürekli geliri olmayan 41 yaşındaki Ali Gülmez, 10 yıldır "aplastik anemi" (kemik iliği yetmezliği) hastası olan 12 yaşındaki oğlu Mehmet’i Malatya’dan Adana’ya getirdi.

Haberin Devamı

Mehmet Gülmez’in Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Balcalı Hastanesi’ndeki kan nakli tedavisi 2 gün sürdü. Ancak kan nakli hasta yatağında değil, baba-oğulun geceyi geçirmek zorunda kaldıkları hastanenin otoparkında yapıldı. 3 periyotta birer ünite olmak üzere verilen kan, hastanenin Pediatrik Hematoloji Servisi’nde Mehmet’e bağlandı. 1.5- 3 saat arasında süren nakil, boş yatak olmadığı için serviste gerçekleştirilemedi. Bunun üzerine babası kan torbasını tutarken, Mehmet kolundaki kelebek iğnenin çıkmamasına dikkat ederek, kaldıkları otoparka geçti. Küçük çocuk burada yatıp, naklin bitmesini bekledi. ÇÜTF Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç, 20 yataklı servisin çok yoğun çalıştığını, baba oğul Gülmezler’in servisten sağlık görevlilerine haber vermeden çıktığını belirtti.

Haberin Devamı

OTOPARKTAKİ HASTA MEHMET'E AKP'Lİ ÖMER ÇELİK SAHİP ÇIKTI
Adana’da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde yer olmadığı, kendilerinin de otelde kalacak paraları bulunmadığı için kan transfüzyonu (nakli) hastane otoparkında gerçekleştirilen kemik iliği hastası 12 yaşındaki Mehmet Gülmez’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik sahip çıktı. Çelik, Mehmet’in tedavisini ve bütün giderlerini üstlendi.

Odun keserek geçimini sağlayan 41 yaşındaki yeşil kartlı Ali Gülmez, kemik iliği hastası oğlu Mehmet’in hastanede yer olmadığı için hastane otoparkındaki kan naklinin bitmesi üzerine, kalacak yerleri bulunmadığı gerekçesiyle memleketleri Malatya’ya götürmeye karar verdi. Baba oğul, otogara gidip otobüsün hareket saatini beklerken müjdeli haberle sevince boğuldu. Mehmet’in dramını gazetelerde okuyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Adana AKP Milletvekili Ömer Çelik, Adanalı işadamı Cuma Ay’a cep telefonuyla “Radikal Gazetesi’nin manşetinde çıkan otoparktaki hastayla ilgilen acilen” mesajını çekerek aile ile ilgilenilmesini istedi. İşadamı Cuma Ay önce Mehmet’e kan naklinin yapıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin otoparkına gitti. Baba oğulun, kalacakları yerleri olmadığı için memleketleri Malatya’ya dönmek üzere otogara gittiklerini öğrendi. İşadamı Ay, aileyi bulmak için otogara gitti. Baba oğulu, ellerinde durumlarını anlatan bir afişle buldu. Baba Ali Gülmez ile oğlu bir anda otogardakilerin ilgi odağı oldu. Bazı vatandaşların Ali Gülmez’e yardım için para verdiği görülürken memleketine göndereceği koliyi ise, otobüs yazıhanesi yetkilileri ücretsiz gönderdi.

Haberin Devamı

‘BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILANSIN’
Baba oğul ile görüşen Cuma Ay, Milletvekili Çelik’e de ‘Aileyi buldum, ilgileniyorum’ mesajı çekti. Milletvekili Çelik de bu mesaj üzerine, ikinci bir mesaj geçerek, ‘Bütün ihtiyaçları karşılansın’ dedi. İşadamı Ay, bu mesaj üzerine kemik iliği hastası Mehmet ile babası Ali Gülmez’i otomobiliyle Hekimevi’ne götürüp yerleştirdi. Mehmet’i sağlığına kavuşturmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirten Cuma Ay, “Sabah yatarken milletvekilimizden mesaj geldi. Aileyle ilgilenmemi istedi. Aileyi buldum. Milletvekilimizin talimatıyla gerekeni yapacağız. Üniversitedeki doktorlarla görüşeceğim. Adana’da tedavisi mümkünse burada yaptıracağız. Olmazsa yurtdışında bu ameliyat 25 bin YTL’ye yapılıyormuş. Hayırseverlerden bu parayı toplayıp, hep beraber Mehmet’i sağlığına kavuşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kendisine yardım eden yetkililere ve Milletvekili Ömer Çelik’e teşekkür eden Mehmet Gülmez, “3 gündür hastanenin otoparkında kaldım. Soğuk oluyordu. Bazen köpekler geliyordu. Çok sıkıntı yaşadım. İyileşmek, bisiklete binmek istiyorum. Hastalığımdan dolayı sünnet bile olamadım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!