Küçük başbakan ‘maden’i buldu

Güncelleme Tarihi:

Küçük başbakan ‘maden’i buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2003 02:14

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir süre Erdoğan'ın Başbakanlık koltuğuna oturan 5. sınıf öğrencisi Melih Kenanoğlu, Türkiye'nin sıkıntılarını bor madeniyle aşacağını söyledi. Sorulara ustaca yanıtlar veren Kenanoğlu, salonu kahkahaya boğdu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın yerine başbakanlık koltuğuna oturan Batıkent İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Melih Kenanoğlu ekonomik kalkınmayı değerlendirirken, ‘‘Bor minerali bize köşeyi döndürecek’’ dedi. Erdoğan dün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki öğrencileri kabul etti. Erdoğan ‘‘Kalbimin derinliklerinden gelen duygularla kucaklıyorum, gözlerinizden öpüyorum’’ diye başladığı kısa konuşmasında koltukların koltuk olarak zengin olmadığını, onlara oturanlarla zengin olduklarını söyledi ve ‘‘Sizler onları zengin kılacak kabiliyettesiniz’’ dedi.

GALATASARAYLIYIM ÖZÜR DİLERİM

23 Nisan başbakanı olan Melih Kenanoğlu da önce Atatürk'e teşekkür ettiği bir şiiri okudu. Türkiye'deki eğitim sistemi ve sosyal koşullar ile ekonomide sorunlar olduğunu söyleyen Kenanoğlu'nun ‘‘Bor minerali bize gelecekte köşeyi döndürecek mineraldir’’ sözleri salonda kahkahalarla karşılandı. Minik başbakan, Erdoğan'ı başarılı bulup bulmadığına dair soruya, ‘‘Yönetime geçen kişiler ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar. Hataları olabilir. Ama yöneticilerin yanlışlarını telafi edecek zamanı da vardır’’ yanıtını verdi. İleride elektronik mühendisi olmak istediğini kaydeden Kenanoğlu, gazetecilerin resepsiyon kriziyle ilgili sorularına ise ülkeyi yönetenler arasında bazı aksaklıklar olabileceği karşılığını verdi. Gazetecilerin aynı soruyu Erdoğan'a yöneltmesi üzerine de ‘‘Sayın başbakanın yanında konuşmak nezaketsizlik olur’’ diyerek geçiştirdi. Kenanoğlu, savaşlar nedeniyle çocukların zarar gördüğünü hatırlatarak, ‘‘Bunu insanlık ayıbı olarak görüyorum. Hiçbir sorun çatışmayla, savaşla çözülmez’’ dedi. Genç başbakan, hangi takımı tuttuğunun sorulması üzerine de, ‘‘Galatasaraylıyım’’ dedikten sonra Erdoğan'a dönerek, ‘‘Özür dilerim’’ diye ekledi.

ERDOĞAN’A YANLIŞ FOTOĞRAF

Kabul sırasında ilginç bir yanlışlık da yaşandı. Anafen İlköğretim Okulu öğrencileri, ‘‘Sizin İzmit'te çekilmiş fotoğrafınız’’ diyerek Erdoğan'a siyah beyaz bir fotoğraf hediye ettiler. Erdoğan kısa bir süre fotoğrafa baktıktan sonra ‘‘Bu benim değil. Ben hiç İzmit'te okumadım ki’’ yanıtını verdi. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine okul yöneticileri fotoğrafı süratle kabul salonundan çıkardılar. Erdoğan kabul sonrasında da bir aksaklık olduğunu ve fotoğrafın kendisine ait olmadığını gazetecilere açıkladı.

‘Şirinler’den daha şirin...

Konya'da bazı öğrenciler ‘‘Şirinler’’ kostümleriyle törenlere katıldılar. Çok şirin bir görüntü oluşturan ‘‘Şirinler’’ Atatürk posterleri taşıdılar (üstte). İstanbul'da Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan 23 Nisan Şöleni'ni, tribünden annesi, babası ve ağabeyi ile birlikte izleyen kırmızı şapkalı kız, tören geçiş sırasında ay yıldızlı bayrağı sallayarak öğrencilere eşlik etti. Trabzon'daki 23 Nisan gösterileri ise soğuk bir havada yapıldı. Üşüyen öğrenciler fırsat bulduklarında taşıdıkları bayrak ve flamaları vücutlarına sararak ısınmaya çalıştılar.

‘Aşuk’ ile ‘Maşuk’

Alanya Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından dağıtılan sosisli sandviçleri yiyen çocuklar, bir taraftan da kreşteki 3-6 yaş grubu çocukların gösterileriyle eğlendi. İlkim Çocuk Yuvası miniklerinin sahnelediği Aşuk ile Maşuk tiplemesi beğeniyle izlendi.

10 bin masal kitabı

Niğde Belediyesi, minik öğrencilere 10 bin adet masal kitabı dağıttı. Belediye görevlileri, stadyumda giriş kapılarında bekleyerek içeri giren minik çocuklara tek tek çeşitli yazarlara ait masal kitaplarını verdi.

Dünyanın en güzel çocukları

TRT'nin Ankara dışında ilk kez Antalya'da düzenlediği 23 Nisan Şenliği, 16 ülkeden 400 çocuğun da katılmasıyla hayli renkli geçti. Atatürk Stadyumu'ndaki kutlamalara yerel kıyafetleriyle katılan konuk çocuklar, renk cümbüşü yarattı. Afrikalısından Avrupalısına, kyafet ve danslarıyla ilgi odağı oldular.

Yorgun şirine

Sıvas'taki gösterilerde 23 Nisan'ı neşe içinde kutlayan minik bedenler yorgunluğa fazla dayanamadı. ‘‘Şirine’’ kostümü giymiş bu minik öğrenci de yorgunluğunu diz çökerek gidermeye çalıştı.

Vali’ye çak

İzmir'de 23 Nisan coşkusu Atatürk Stadı'ndan yükseldi. Vali Yusuf Ziya Göksu tören sırasında öğrencilerle ‘çak’ yaparak 23 Nisan coşkusunu ifade etti.

Arabana’lı kutlama

23 Nisan kutlamaları, Güneydoğu'da geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Şanlıurfa'daki kutlamalarda yöresel kıyafet giyen öğrenciler, tıklım tıklım doldurdukları statta, rengarenk görüntü oluşturdu. Şiirler okuyan, folklor gösterisi sunan öğrenciler, yörede ‘arabana’ denilen teflerle çalınan müzik eşliğinde dans etti.

‘Kardeş’te bayram

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de kutlandı. KKTC ve TRT çocuk folklor ekipleri, bayram etkinlikleri çerçevesinde halk oyunları gösterisi yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!