Küçük aşıkları Interpol ayırdı

Güncelleme Tarihi:

Küçük aşıkları Interpol ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2007 11:20

Almanya'daki 2006 Dünya Kupası etkinlikleri kapsamında sokak çocukları arasında düzenlenen turnuvaya katılmak üzere Adana'daki Sokak Çocukları Derneği ile Hamburg'a giden 17 yaşındaki Türk genç, burada tanıştığı 16 yaşındaki Alman genç kızın gönlünü alarak, Türkiye'ye kaçmasına neden oldu.

Adana'da babasıyla yaşadığı sorun nedeniyle yaşamını sokaklarda geçiren C.G, Sokak çocukları Derneği'nin uzattığı yardım eli ile eğitim olanağını da bulduğu sıcak bir yuva kazandı. Derneğin “Sokaktan Geleceğe Projesi”ne katılan ve kaportacılık eğitimi alan C.G, güzel futbolu ile de dikkati çekince Japonya, Rusya, ABD ve Türkiye'den sokak çocuklarının katıldığı turnuva için önce lisans çıkarıldı, ardından ailesinin onayı ve Adana Valiliği'nin özel izni ile 2 Haziran 2006'da Almanya'ya hareket etti.

C.G, Almanya'da geçirdiği 2 haftalık sürede başarılı futbolu ile göz doldururken, bir anda karşısına çıkan 16 yaşındaki S.N.L. ile yaşamına adeta yeni bir sayfa açtı.

Fırsat buldukça Alman kız arkadaşı ile buluşan ve aralarında yıldırım aşk oluşan C.G, Almanca bilmemesine karşın gönül diliyle birbirlerine sevgi ifadelerini sunmayı başardılar.

Turnuvanın ardından Türkiye'ye dönen C.G, internet üzerinden çok az bildiği İngilizce ve öğrettiği Türkçe kelimelerle S.N.L ile görüştü. S.N.L.'nin ayrılığa dayanamadığı, her şeyi göze alıp Türkiye'ye gelme isteği üzerine karşılıklı plan kuran iki genç, birkaç ay sonra Adana'da buluşmayı başardı.

S.N.L Müslüman oldu ve C.G'nin baba evinde Türk gelenek ve göreneklerine kısa sürede adapte oldu.

INTERPOL DEVREDE

S.N.L'nin not dahi bırakmadan ayrıldığı ailesi, yaşadığı panik ile durumu emniyet güçlerine bildirdi. Bunun üzerine Interpol'dan arama emri çıkarıldı. S.N.L'nin bir süre sonra ailesini arayarak Türkiye'de olduğunu ve merak edilmemesini istemesi üzerine aile Almanya Büyükelçiliği'ne başvuruda bulundu.

Büyükelçiliğin araştırması üzerine S.N.L'nin 11 Aralık günü SHÇEK'e bağlı Adana Çocuk Sitesi'nde koruma altına alındı. Ancak, Saskia, bir gece sitede kaldıktan sonra pasaportu da dahil tüm evrağını bırakarak, C.G'ye kaçmayı başardı. Ardından Almanya'nın Adana Fahri Konsolosu Teyfik Kısacık, sokak Çocukları Derneği ve emniyet aracılığıyla C.G'ye ulaştı.

C.G'NİN BABASININ ELİNİ ÖPTÜ VE GİTTİ

C.G ve S.N.L'yi konsolosluğa getiren ve öğüt veren Kısacık'ın girişimiyle, genç kız havalimanında C.G'nin babasının elini öperek sabah 05.00 uçağı ile Adana'dan Almanya'ya hareket etti.
Kısacık, S.N.L'nin babası Ralph Griem'in kendisini aradığında adeta sevinç çığlıkları attığını, “evde bayram havası” yaşandığını belirterek, kendisine sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.

DERNEK DE RAHATLADI

Sokak Çocukları Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu da, 14 çocukla gittikleri Almanya'dan bir aşkın doğduğunu, hatta kız çocuğunun kaçarak Türkiye'ye geldiğini duyduğunda tepki gösterdiğini bildirdi.

Çocukların Almanya'ya meslek, sosyal uyum, insan ilişkileri, birbirini anlama sosyal dersleri alarak gittiklerini belirten Aksu, “S.N.L gönül rızası ile Türkiye'ye gelmiş. Kendisine yaşının küçük olduğunu, umduğunu bulamayabileceğini, her şeyin yeri ve zamanı olduğunu ve ailesini üzmemesi gerektiğini söyledim. Bu aşamada C.G'yi de çok fazla suçlayamazsınız. Ancak, olayın şu an için de olsa kapanması hepimizi bir ölçü de olsa rahatlattı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!