Küçük Ali ailesine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Küçük Ali ailesine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 17:03

Kuş gribine 3 kurban veren Koçyiğit ailesinin en küçük ferdi Ali Hasan taburcu edildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde kuş gribi şüphesiyle tedavi altında bulunan Ali Hasan Koçyiğit ile Özcan ailesinden 4 kişi taburcu edildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden kuş gribi şüphesiyle 31 Aralık'ta Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirilen ve 3 kardeşin yaşamını yitirdiği Koçyiğit ailesinin en küçüğü olan 6 yaşındaki Ali Hasan Koçyiğit, hastaneden taburcu edilerek Doğubayazıt'a gönderildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin ve doktoru Prof. Dr. Ahmet Faik Öner ile basının karşısına çıkan Ali Hasan, hastanede geçirdiği sürede ençok anne ve babasını özlediğini, Kurban Bayramı'nda arkadaşlarıyla şeker toplayacağını söyledi. Ali Hasan, gelecekte ise polis olmak istediğini bildirdi. Ali Hasan'ın tedavisini gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, şunları kaydetti: “Ali Hasan'a yönelik çabalarımız güzel sonuç verdi. Bu bizim için de çok mutlu bir gün. Koçyiğit ailesinin en küçüğü olan Ali Hasan Koçyiğit'i ailesine teslim ediyoruz. Amcası yanımızda. Sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Allah başka acı keder vermesin. Çok zor ve acı bir durum. Ali Hasan'ın yaşaması ailesi için büyük bir teselli kaynağı oldu. Ali Hasan'ı bu iyi haliyle göndermemiz nedeniyle mutluyuz. Herhangi bir sağlık problemi yok. Kuş gribiyle ilgili herhangi bir tehlike söz konusu değil.”

Çocuğu hastaneden alan amcası İhsan Koçyiğit ise üç yeğenini kaybetmekten dolayı büyük acı yaşadıklarını, ancak yeğeni Ali Hasan'ı evine götürmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Öte yandan, kuş gribi nedeniyle Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirilen Özcan ailesinden, Mehmet, Hakan, Ahmet ve Mustafa Özcan kardeşler de taburcu edildi. Özcan ailesinden, Yusuf ve Ayşegül Özcan yoğun bakımda olmak üzere 5 kişinin tedavisi devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!