Kübalı Bakan'a slogan: Yaşasın sosyalizm

Güncelleme Tarihi:

Kübalı Bakana slogan: Yaşasın sosyalizm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00



Muharrem AYDIN / İSTANBUL
Haberin Devamı

Taksim'deki Park Plaza Oteli'nde önceki gün düzenlenen Küba ile Dayanışma Gecesi'ne katılan Küba Dışişleri Bakanı Felipe Perez Roque, ‘‘Yaşasın Küba’’ , ‘‘Yaşasın sosyalizm’’ sloganlarıyla karşılandı.

Küba ile dayanışma gecesinde, DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası üyeleri, ‘Yaşasın Küba ile Türkiye halklarının kardeşliği’ yazılı bir pankart açtılar. Gecede ayrıca bazı katılımcı Küba dostları, konuk bakanın konuşması sırasında, sık sık ‘‘Yaşasın sosyalizm’’ diye bağırdılar. Geceye, Türkiye Küba Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, Küba Büyükelçisi M.L. Puello'nun yanısıra Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Sarıgazi Belediye Başkanı Fikret Şahin, Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci de katıldı.

Konuk Bakan, otelden ayrılırken gazetecilerin ne kadar maaş aldığına ilişkin soruya, ‘‘400 Küba pezosu’’ (Yaklaşık 220 milyon lira) karşılığını verdi. Roque, daha sonra, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in onuruna akşam yemeği verdiği Rumelihisarı'ndaki İskele Restoran'a gitti. Ancak Cem'in, yoğun işleri nedeniyle Ankara'ya dönmek zorunda kalması nedeniyle, konuk bakana Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer eşlik etti. Yemek, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Roque, dün Türkiye'den ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!