KTÜ'lü öğrencilere destek eylemi

Güncelleme Tarihi:

KTÜlü öğrencilere destek eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 15:53

Dün Trabzon'da Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'nu protesto etmek isterken polisin sert müdahalesiyle karşılaşan öğrenciler bugünkü polisle yine karşı karşıya geldiler.KTÜ öğrenci kolektifi üyesi bazı öğrenciler dün yaşanan olaylar nedeniyle, rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı. Bazı öğrenciler kendilerini görüntüleyen güvenlik güçlerine tepki göstererek, çekim yapmamalarını istedi.

Haberin Devamı

KARADENİZ Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu protesto etmek isterken polis sert müdahalesine maruz kalan öğrencilere, Trabzon’daki sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden destek geldi. Düzenledikleri basın toplantısıyla öğrencilere sahip çıkan sivil toplum örgütü temsilcileri, polise ve üniversitenin özel güvenlik görevlilerine tepki gösterdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, KTÜ’de dün düzenlenen Doğu Karadeniz Bölgesi Heyelan ve Taşkın Sempozyumu’nun açılışına katıldı. KTÜ Rektörlüğü önünde 5 gündür ‘bağış’ adı altında toplanan kayıt paralarını protesto etmek için oturma eylemi yapan Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler de Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ve hükümetin çevre ve hidroelektrik santralleri konusunda yürüttüğü politikaları protesto etmek için toplantının düzenlendiği salonun önüne yürüyerek basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polisin engellediği öğrenciler, yaka – paça gözaltına alındı, bazı polisler öğrencilerin kafalarına ayaklarıyla basarak şiddet uyguladı. Gözaltına alınan 32 öğrenci ise akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DESTEK VERDİ

KTÜ Öğrenci Kolektifi üyelerine polis ve üniversitenin özel güvenlik güçleri tarafından uygulanan şiddeti protesto etmek isteyen Trabzon’daki sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partiler bugün Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Eğitim– Sen, Eğitim– İş, İnsan Hakları Derneği, Halkevleri, CHP, ÖDP, EMEP, Büro Emekçileri Sendikası, Sağlık Emekçileri Sendikası, Tüm-Bel-Sen ve Haber– Sen temsilcilerinin yanısına KTÜ Öğrenci Kolektifi’nden de iki temsilci katıldı.

Basın toplantısında açıklama yapan Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Sinan Kutay, "Çevre Bakanı’nı protesto etmek isteyen öğrenciler kafaları ezilerek, kelepçe takılarak, yerlerde süründürülerek polis otolarına dolduruldu. Bu yetmezmiş gibi gözaltındayken de polis şiddetine ve biber gazına maruz kaldılar. Cezaevlerinde, gizli kapaklı yerlerde yapılmasına alıştığımız işkence dün üniversite yerleşkesinde, kamuoyunun gözün önünde yapıldı. Gerek Anayasamız, gerekse uluslararası sözleşmelerle bütün insanların protesto ve gösteri yürüyüşü hakları garanti altına alınmışken, öğrencileri copla, tekmeyle susturmaya çalışanlar bu yetkiyi kimden almışlardır? Bu saldırılar AKP’nin ileri demokrasisinin ta kendisidir" dedi. Kutay, KTÜ Rektörlüğü’nü de konuyla ilgili açıklama yapmaya ve öğrencilere şiddet uygulayan özel güvenlik görevlileri hakkında soruşturma açmaya davet etti.

Gözaltına alınan Öğrenci Kolektifi üyelerinden Fidel Çakmak ise "Bizim amacımız AKP’nin çevre konusundaki iki yüzlülüğünü ortaya koymaktı. Ama polis şiddeti ile karşılaştık. Bu basın açıklamasıyla bize destek olduğunuz için teşekkür ederiz" diye konuştu. Toplantıya katılan Öğrenci Kolektifi üyelerinin bazılarının yüzlerindeki, dünkü arbededen kalan çizik ve morluklar da dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!