Krueger: Kuş gribi sınrlı tutulursa sorun yaşanmaz

Güncelleme Tarihi:

Krueger: Kuş gribi sınrlı tutulursa sorun yaşanmaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 22:40

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger, Türkiye'de kuş gribi hastalığının yayılmasının sınırlı tutulabilmesi halinde, ekonomik açıdan kaygılanacak önemli bir durum olmayacağını söyledi.

Krueger, Reuters ajansına demecinde, “Türklerin bunu sınırladığını ve hastalığın yayılmadığını farz edelim. Bu durumda Türkiye için kaygılanmam” dedi.

Anne Krueger, Türkiye'de patlak veren ekonomik krizin beşinci yıldönümü yaklaşırken gelinen noktada Türkiye'nin sağladığı toparlanmayı da “çarpıcı” ve “IMF açısından bir başarı öyküsü” olarak nitelendirdi.

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Krueger, Türkiye'nin başarısının, hükümetin IMF destekli programa sıkı sıkıya bağlı kalmasından ve AB üyeliği yolunda ilerlemesinden kaynaklandığını belirterek, “Hükümet, program konusunda kararlıydı ve bu sayede inanılırlığa çok daha kolay ulaştı” dedi.

Türkiye'nin ekonomisinin daha da iyileşmesi için önünde sınavlar bulunduğunu belirten Krueger, şunları kaydetti:
“Eğer Türkler, AB'ye giriş için kararlı oldukları şeylerin büyük bölümünü gerçekleştirirlerse, AB'ye girilse de, girilmese de, Türkiye için daha iyi olur. Bu yolda devam edilen her gün, inanılırlık daha da artıyor. Eski kötü zamanlardan giderek daha fazla uzaklaşıyoruz. Türkler, makro istikrar ve büyüme sağlayan politikalara ne kadar uzun sure bağlı kalırlarsa, şöhretleri ve yatırım ortamı o kadar iyileşir.”

Anne Krueger, ekonomideki ilerlemelere karşın cari açığın yol açabileceği risklere de işaret etti.

Mevcut IMF destekli programın sonunda Türkiye'nin özel sermaye piyasalarına daha iyi erişim sağlamasının ve gayri safi yurtiçi hasılaya oranla borçlarının düşmesinin beklendiğini anlatan Krueger, ”Olumsuz bir sürpriz olmazsa, Türklerin ulaşacağı ve bizim ulaşmalarını beklediğimiz nokta bu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!