Krizde yarım saatin perde arkası

Güncelleme Tarihi:

Krizde yarım saatin perde arkası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 00:19

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın olaylı paneli terk etmesinin şokunu kısa sürede üzerinden atan Türk Dışişleri, yaşanan diplomatik krizin yönetilmesi için acil toplantı yaptı; "hangi mesajların verilebileceği" paragraflar halinde not alındı.

Haberin Devamı

DAVOS'TA OLAYLI PANELDEN ÇARPICI KARELER

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

DIŞİŞLERİ EL KOYDU

Olayın ardından Dışişleri Bakanlığı duruma el koydu. Başbakan Erdoğan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile görüşmeye girdiğinde Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan ve Türkiye'nin Cenevre BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Üzümcü yanlarına diğer diplomatları da alarak salonunu bir köşesinde acil toplantı yaptılar.

Bu acil toplantıda Ahmet Üzümcü'nün çantasından çıkardığı kağıda durumun kontrol altına alınması için "hangi mesajların verilebileceği" paragraflar halinde not alındı. Bu arada Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan'la da sürekli irtibata geçildi. Türkiye'nin adım atması halinde İsrail'in nasıl tepke vereceği konusunda bilgiler anında Namık Tan'dan alındı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN SARKİSYAN GÖRÜŞMESİNİ KISA KESTİ

Bu arada Başbakan Tayyip Erdoğan olayın yaşandığı salonunun hemen yakınındaki bir odada Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile görüşme halindeydi.

Bir saatlik planlanan görüşme durumun aciliyeti yüzünden yirmi dakikada bitirildi. Erdoğan çıkar çıkmaz diplomatlar hazırladıkları taslağı Başbakan'a sunup görüşünü aldılar. Bu mesajların, olay soğumadan, derhal bir basın toplantısı ile dünya kamuoyuna bizzat Başbakan Erdoğan tarafından aktarılması kararlaştırıldı. Ve Davos Konferans Başkanı ile basın toplantısı ayarlandı. Erdoğan'ın basın toplantısı ile de İsrail'e ilk yumuşama mesajı verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!