Krizde birbirimizi eleştirmeyelim, ne yapacağımıza bakalım

Güncelleme Tarihi:

Krizde birbirimizi eleştirmeyelim, ne yapacağımıza bakalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 17:50

TÜRKİYE İş Bankası’nın Adana'da düzenlediği geleneksel ‘İş’le Buluşmalar Toplantısı’nda konuşan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “Şu an gerçekten önemli kriz görülüyor. Mutlaka ülkemizi etkileyecek. Hemen birbirimizi ağır eleştirilere başlamayalım. Ne yapacağımıza bakalım” dedi.

Haberin Devamı

‘Global Gündemde Geleceğe Bakış’ adı altında Adana’da gerçekleşen toplantının açış konuşmasını yapan Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü Ersin Özince, Türkiye’yi de etkileyecek krizle ilgili karşılıklı ağır eleştireler yapmak yerine, ne yapılacağının tartışılıp, buna yönelik önlemler alınması gerektiğini söyledi. Küresel ekonomik krizden Türkiye’nin etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Özince, Türkiye’nin 2001’deki krize göre bugün daha güçlü olduğunu belirtti.

Bankaların da 2001 krizine göre güçlü olduğunu bildiren Özince, Türkiye İş Bankası’nın 2001 krizi sonrası sağlıklı büyüdüğünü, bilançolarının rekabetçi iş yapacak, dünya çapında rekabete ayak uyduracak boyutta olduğunu, Türkiye genelindeki şube sayılarının 995’i bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Özince, “Şu an gerçekten önemli kriz görülüyor. Mutlaka ülkemizi etkileyecek. Hemen birbirimizi ağır eleştirilere başlamayalım. Bunlar gereksiz şeyler. Ne yapacağımıza bakalım. Krizi bir yıldır ABD dahil herkes biliyordu. Geçen yıl Dünya Bankası toplantıları sırasında bugünkü teşhislerin hepsi konulmuştu. 2001 krizine gelirken bizim ekonomiyle ilgili, bankacılık sektörüyle ilgili sorunlarımızı biriktire biriktire gelmiştik. Bu yönden avantajlıyız. Biz sistemini yeni reforme eden ve etmekte olan sayılı ülkelerdeniz. Son yıllarda siyasi istikrarımızı bozan unsurları ortadan kaldırıp, odaklandığımızda daha iyisini yapabilecek kültürümüz var. İşi, ticareti yeni öğrenen ülke değiliz. Serbest piyasa ekonomisini, bütün eleştirilere rağmen demokrasiyi, liberal düşünceyi göreceli olarak özümsemiş bir ülkeyiz. Güçlü bir iç piyasamız var, demografimiz var” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!