Kredi dosya masrafı nasıl geri alınır? 14 Ocak 2015

Güncelleme Tarihi:

Kredi dosya masrafı nasıl geri alınır 14 Ocak 2015
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 11:06

Dosya masrafı birçok kredi kullanıcısı için sıkıntılı bir durum. Kredi çekmek istiyorsanız ödeyeceğiniz faizin haricinde birde bankaya ayrıca dosya masrafları için bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bu ödemenin adı dosya masrafı. Yeni çıkan yasalara göre dosya masrafınızı geri alabilirsiniz. Peki bu işlem nasıl gerçekleşir? Nasıl dosya masrafınızı geri alabilirsiniz?

Haberin Devamı

Kredi kullanırken ödediğimiz tüm masraflar  dosya masrafı kategorisine girmemektedir. Genel olarak, dosya masrafı kredi kullanırken, karşılığında ne tür bir hizmet aldığınızı bilmeden ödediğiniz tutarlar olarak düşünebilirsiniz.

Ancak bu kapsamda, hayat sigortası ücreti, ekspertiz ücreti, ipotek tesis ücreti ve erken kapatma cezası gibi bedeller kredi dosya masrafı içinde değerlendirilemez ve bu ücretlerin iadesi mümkün değildir.

Kullandığınız kredide bankaya dosya ücreti ödediğinizden eminseniz, yapmanız gereken tek şey bu ödemeyi belgelerle sunmak.

Kredi dosya masrafı nasıl geri alınır 14 Ocak 2015

Kredi dosya masrafı nasıl belgelendirilir?

Dosya masrafının belgesi, ödemeyi yaptığınızda banka tarafından size verilmiş olan dekontlardır. Dekontunuz yoksa bankaya başvurup, ilgili ödemeyi yaptığınıza dair dekontları isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bazı bankalar bu işlem için de ücret talep etmeye başlamış olsa da, kazanacağınız bir dava için bu ücreti vermekten çekinmeyin. Her durumda dekont almak için ödeyeceğiniz para dosya masrafı tutarından az olacağı için hala karda olacaksınız. Dosya masrafı tutarı belgelendirilmeden masraf iadesi alınamaz,hukuki olarak bir delile ihtiyaç vardır.

Dosya masrafı dekontunun ıslak imzalı ya da kaşeli olmasına gerek yoktur, fotokopi ya da herhangi bir ekran görüntüsü dahi olabilir.

BAKMADAN GEÇME!