Kredi notu nedir? Kredi nasıl alınır? Kredi nasıl ödenir? 04 Ocak 2016 Pazartesi

Güncelleme Tarihi:

Kredi notu nedir Kredi nasıl alınır Kredi nasıl ödenir 04 Ocak 2016 Pazartesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 11:38

Nakite sıkıştınız ve kredi çekmek istiyorsunuz. Peki krediniz nasıl onaylanır? Hangi şartlarda kredi verilir? Kredi notu nedir? Kredi notu nasıl hesaplanır? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Kredi notu, tüm finansal geçmişin ortak bir kuruluşta toplanarak analiz edilmesi sonucunda oluşan puanlama sistemine denir. Bizim ülkemizde bu işlemi KBB analiz eder.

Elde edilen bu puanlama kurulaşa üye olan firmalara veya bireysel müşterilere belirli ücret karşılığında verilmektedir. Türkiye’de bazı finansal kuruluşları kendi puanlama sistemi geliştirmiş olsalar dahi, müşterileri hakkında tüm verilere ulaşamadıkları için KKB’ye bir yerde üye olmak zorundadır. 

Öte yandan diğer ülkelerde de ülkemizdekine benzer kredi notu sistemleri vardır.

Kredi notu nedir Kredi nasıl alınır Kredi nasıl ödenir 04 Ocak 2016 Pazartesi

RİSK DURUMUNU ORTAYA KOYAR

Kredi notuna göre bankalar öncelikle olası risk durumu analiz edilir. Çıkartılan risk durumuna göre bankaların çoğu finansal taleplerin değerlendirmeye alınıp alınmaması konusunda karar veren sistemler kurmuş durumdadır.

Haberin Devamı

Bu kurulan otomatik sistemler sayesinde bankalar kredi vermeyecekleri müşterileri hiç değerlendirmeye almazlar. Öte yandan her finansal kurumun değerlendirmesi farklı olabilir.

FİNANSAL KURULUŞLARIN KREDİ DEĞERLENDİRMESİ FARKLILIK GÖSTERİR

Finansal kuruluşlar açısında kredi değerlendirmesinde en önemli ölçüt kredi notu dahi olsa her bankanın değerlendirmesi değişiklik gösterebilir. Özellikle kredi kullanmak istenilen banka ile bir çalışmanız varsa bu durum kesinlikle etkili olur. Özellikle çeşitli aksamalar yaşamanız durumunda diğer bankalardan daha olumsuz bakarak kredini olumsuz olarak değerlendirebilir.

BAKMADAN GEÇME!