Kredi nasıl alınır? Kredi başvurusu nasıl yapılır? 08 Ocak 2016 Cuma

Güncelleme Tarihi:

Kredi nasıl alınır Kredi başvurusu nasıl yapılır 08 Ocak 2016 Cuma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 15:10

Kredi çekmeye karar verdiniz. Peki kredi başvurusu nasıl yapılır, en hızlı şekilde nasıl başvurulur? Ayrıntılar haberimizde...

Haberin Devamı

Kredi çekmeye karar verdikten sonra en önemli aşama ‘nasıl kredi çekeceğim?’ sorusudur. Bu aşamayı gerçekleştirdikten sonra ise doğru krediyi bulmak çok önemlidir. Bunun içinde tüm bankaların kredi seçeneklerini incelemek ve bütçenize en uygun ve en ucuz krediye ulaşmanız gerekmektedir. Bu aşamaların hepsi ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi başvurularınız da geçerlidir.

Kredi nasıl alınır Kredi başvurusu nasıl yapılır 08 Ocak 2016 Cuma

ŞUBEDEN KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şubeye giderek, şube personeli ile görüşerek kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak hiç araştırma yapmadan şubeye direkt gitmek zaman kaybı olacaktır. Bu yüzden başvuru yapmak istenilen bankanın kredi ürününü mutlaka internet üzerinden incelenmesi gerekir. Şubeye gittiğinizde tüm aklınıza takılan soruları sorabilir, ödeme durumunuzu belirterek size en uygun krediyi bulabilirsiniz. Kredi çeşitlerini inceleyerek ön başvuru şubeden iletilebilir.

Haberin Devamı

Şubeye giderken nüfus cüzdanınızın veya ehliyetinizin yanında olması yeterlidir. Ancak şube ile görüşüp kredi başvurusu yaptıktan sonra banka sizden ek evrak isteyecektir. Bu süreci hızlandırmak adına gelir belgesi (maaş bordrosu), ikamet belgesi ya da adınıza kayıtlı son 3 aya ait elektrik, su, doğalgaz, telefon faturalarınızdan birinin şubeye giderken yanınızda olmasını önerilir.

CEPTEN SMS KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bankalar kredi başvurularınızı şubeye gitmeden hızlıca değerlendirebilmek adına cepten SMS yoluyla kredi başvurusu yapmanıza olanak tanımaktadır. Bu bir kredi ön başvurusu olup, ön başvurunuz onaylandıktan sonra belirtilen gerekli evraklar ile şubeye müracaat etmeniz istenecektir. Cepten mesaj göndererek yapacağınız bu kredi başvurusu sizin kredibilitenizi ölçmek adınadır. Şubeye gitmeden hızlı bir şekilde ne kadar kredi alabileceğinizi bir SMS yoluyla öğrenebilirsiniz. Bankalar sadece T.C. kimlik numaranızla bile size yaklaşık 5 dk. içerisinde dönüş yapabilmektedir.

Haberin Devamı

İNTERNET ONLİNE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şubeye gitmeden bilgisayar başında hızlıca başvuru formu doldurarak kredi başvurusu yapabilirsiniz. İnternetten online başvuru formu doldurarak yapacağınız bu başvuru SMS kredi başvurusu gibi ön onay niteliğindedir. Başvurunuz onaylandıktan sonra belirtilen evraklar ile birlikte yine şubeye gitmeniz istenecektir. Online kredi başvurusunda şubeden doldurulan başvuru formlarına göre daha az bilgi sorulmakla birlikte, SMS kanalına göre daha fazla bilgi alınmaktadır.

Online kredi başvurusu şubeye gitmenize gerek kalmadan başvuru yapmanızı sağlayan ve en çok tercih edilen kredi başvurularındandır. Başvurunun son adımında sistem tarafından size ne kadar kredi alabileceğinizi bildiren bir bildirim çıkmaktadır. Bu sayede başvurunuza hızlı bir şekilde yanıt alabilirsiniz. Bazı bankalar ise değerlendirme sürecini daha sonra SMS ile size bildirebilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!