Kredi kartı vahşeti

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı vahşeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir yazılım şirketinde pazarlama müdürü olarak çalışan Tolga Uğur, kredi kartından para çekmek için vahşice katledildi. Eski iş arkadaşının kurduğu tuzağa düşen talihsiz genç önce kurşunlandı daha sonra da otomobiliyle birlikte yakıldı.

BERKOSAN Yalıtım Şirketi Pazarlama Müdürü Tolga Uğur, sahibi olduğu çok sayıda kredi kartı yüzünden vahşi bir cinayete kurban gitti. Olayla ilgili olarak Uğur'un işyerinden arkadaşı Nafi Soysal, eşi Filiz Soysal, Özlem Balcı ve Engin Ceyhan gözaltına alındı. Sanıkların, Tolga Uğur'un kredi kartlarından 500 milyon lira çektikten sonra talihsiz genci başından vurarak öldürdükleri ve Çatalca'ya götürüp kendi otomobili içinde yaktıkları ortaya çıktı. Olay yerinde tatbikat yaptırılan sanıklar, Uğur'un yakınları tarafından linç edilmek istendi.

Maslak'taki Berkosan Yalıtım Şirketi'nde Pazarlama Müdürü olan 27 yaşındaki Tolga Uğur'un vahşice katledilmesiyle biten olaylar zinciri iş arkadaşı 28 yaşındaki Nafi Soysal'ın işten çıkartılmasıyla başladı. Çevresinde İsmail ismiyle tanınan Nafi Soysal maddi olarak sıkıntıya düşünce, çok sayıda kredi kartı olduğunu bildiği arkadaşı Tolga Uğur'u kaçırmaya karar verdi. Nafi Soysal durumu anlattığı eşiyle birlikte bir plan yaptı. Arkadaşı Engin Ceyhan ve eşinin arkadaşı Özlem Balcı da plana dahil edildi.

ÖNCE TELEFONLA ARKADAŞ OLDU

Senaryo gereği Özlem Balcı, rastgele aramış gibi genç işadamı Tolga Uğur'la telefon arkadaşlığı kurdu. Balcı, sesini çok beğendiğini söylediği Uğur'a buluşup yüzyüze görüşmek istediğini söyledi. Buluşma için Bayrampaşa'daki Mado Cafe seçildi. 21 Aralık 2000 günü saat 12.30 sıralarında çift sözleştikleri yerde buluştu.

Cafedeki sohbetten sonra Balcı, Uğur'dan kendisini Gaziosmanpaşa'daki evine bırakmasını istedi. Kabul eden genç adam, Özlem Balcı'nın içeride bir kahve içme teklifini de geri çevirmedi. Başına geleceklerden habersiz olan Uğur içeri girdiği anda Engin Ceyhan tarafından kafasına vurulan demirin etkisiyle kendisini kaybetti. Kendine geldiğinde yüzleri kadın çorabıyla örtülü üç kişiyle karşılaşan talihsiz genç, işkence ve dayakla kredi kartlarının şifrelerini söylemek zorunda kaldı.

PEÇE TAKIP PARA ÇEKTİ

Değişik bankaları dolaşan gruptan Özlem Balcı, ATM'lerde bulunan kameralara tanınmamak için peçe ve gözlük takarak yaklaşık 500 milyon lira para çekti.

Yine kredi kartlarıyla bir otomobil kiralayan grup eve geri döndü. Para çektikten sonra bırakmayı düşündükleri genç adamın kendilerini teşhis ettiğini düşünen grup, Uğur'u öldürmeye karar verdi. Kiralık otomobile binen Nafi Soysal, Filiz Soysal ve Özlem Balcı herhangi bir çevirme olursa cep telefonuyla arkadaki otomobili kullanan Engin Ceyhan'a haber verebilmek için önden yola çıktı. Kafasına eşarp bağlanan, elleri ve ağzı bantlanan Tolga Uğur ise 34 TS 1958 plakalı kendi otomobilinin arka koltuğuna yatırıldı. Çatalca'da oturan Engin Ceyhan tarafından Subaşı Köyü Çöplük Mevkii infaz için en uygun yer olarak seçildi. Ceyhan arka koltukta yatmakta olan Tolga Uğur'a kafasına ve vücuduna birer el ateş ederek öldürdü. Daha sonra cesedin tanınmaması için otomobil ateşe verildi.

PLAKADAN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Bir kamyoncunun ihbarı ile olay yerine gelen Çatalca Jandarma ekipleri önce ateş topu halindeki otomobili söndürdü. Tamamen yanan araçta tanınmaz hale gelen genç adamın cesedi bulundu. Uğur'un yakılmadan önce iki kurşunla öldürüldüğünü ortaya çıkaran jandarma maktülün kimliğine otomobilin plakasından ulaştı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler Tolga Uğur'un arkadaşlarıyla konuşmaya başladı. Bir çok arkadaşıyla görüşen jandarma Tolga'nın en son, telefonla konuştuğu bir kadınla buluşmak için gittiğini öğrendi. 15 gün önce işyerinden ayrıldığını tespit ettikleri yakın arkadaşı Nafi Soysal'ı aramaya başlayan jandarma, genç adama bir türlü ulaşamayınca şüpheler onun üzerinde yoğunlaştı. En son telefonla Nafi Soysal'a ulaşmayı başaran jandarma astsubayı, Nafi ve Filiz Soysal ile Özlem Balcı'yla buluşmaya ikna etti. Buluşma yerine gelen Engin Ceyhan'la birlikte dört sanık kıskıvrak yakalandı.

Nafi Soysal ile Özlem Balcı suçlarını itiraf ederken Balcı tehdit edilerek plana sokulduğunu ileri sürdü. Diğer iki sanık ise suçlamayı kabul etmedi.

Sanıklar dün sıkı güvenlik önlemleri altında olay yerine götürülerek, yanan arabanın yanında tatbikat yaptırıldı. Maktül Tolga Uğur'un babası Mustafa Uğur, kardeşi Okan Uğur'un da aralarında bulunduğu akraba grubu sanıkları linç etmek istedi. Öfkeli kalabalık güçlükle sakinleştirilirken sanıklar Çatalca Adliyesi'ne sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!