Kraliçe ’Sabah Sabah’ evlerimize konuk oldu

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe ’Sabah Sabah’ evlerimize konuk oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 00:00

Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın bugün düzenleyeceği konferansa onur konuğu olarak İstanbul'a gelen Kraliçe Rania, Kanal D İcra Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Kanal D binasını gezerken Seda Sayan'ın programına katıldı. Rania, Sayan'ın nasıl zayıf kaldığını sorması üzerine, "Esas bu soruyu size sormak lazım" dedi.

ANNE Çocuk Eğitim Vakfı'nın bugün düzenleyeceği "Toplumsal ve Ekonomik Kalkınma İçin Erken Çocukluk Eğitimi" konulu konferansa onur konuğu olarak katılmak üzere Türkiye'ye gelen Ürdün Kraliçesi Rania el-Abdullah, dün Kanal D'de yayınlanan "Sabah Sabah Seda Sayan" programına konuk oldu.

Sabah kaldığı Ritz Otel'den Doğan Television Center'a giden Rania, zarafetiyle dikkat çekti. CNN Türk'te Ahu Özyurt'un hazırladığı "Rania ile Gençlik Köprüsü" programına katılan Kraliçe Rania, üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı. Kraliçe daha sonra Kanal D İcra Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve CNN Türk Genel Müdürü Taha Akyol ile birlikte Doğan Television Center'ı gezdi.

Gezi sırasında Kanal D'de yayınlanan "Sabah Sabah Seda Sayan" programının stüdyosuna giren Kraliçe, programa kısa süre konuk oldu. Rania, Sayan'ın nasıl zayıf kaldığına yönelik sorusu üzerine, "Sorunuza gelince esas bu soruyu size sormak lazım" yanıtını verdi.

Rania, Türk kadınlarıyla ilgili olarak da, "Türk kadınlarını yakından takip ediyorum. Türk kadınları hem gelenek ve göreneklerine sahip çıkıyorlar, hem de kendilerini geliştiriyorlar" dedi.

Kraliçe Rania ziyareti sırasındaki tek röportajını Referans Noktası için Doğan Medya Grubu Dış İlişkiler Koordinatörü Suna Vidinli’ye verdi. İslam dünyasının ve Müslüman kadınların dünyada hak etmediği bir imaja sahip olduklarına dikkat çeken Kraliçe Rania bu yanlış imajın düzeltilmesini kendisine misyon edindiğini belirtti. Müslüman dünyasını sarsan karikatür krizine ilişkin olarak da Avrupa’ya sağduyulu olma çağrısı yapan Kraliçe "Diyalog ortamı tesis etmemiz gerekiyor" dedi. Röportajın tamamı bugün saat 11.30’da CNN Türk’te yayınlanacak.

Ürdün Kraliçesi Doğan Television Center'ı ziyaretinin ardından Doğan Yayın Holding tarafından onuruna Esma Sultan Yalısı'nda verilen öğle yemeğine katıldı.

Rania, öğleden sonra da Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) İstanbul'da vakfın okul öncesi eğitim programlarının uygulandığı Çağlayan İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Kraliçe Rania, daha sonra okuldaki "Anne Çocuk Eğitim Programı", "Baba Destek Programı", "İşlevsel Yetişkin Okur-Yazarlığı Programı", "Okul Öncesi Veli-Çocuk Eğitim Programı"nın uygulandığı sınıfları gezerek, dersleri izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!