Kral Abdullah Türkiye'den ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Kral Abdullah Türkiyeden ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 15:35

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Türkiye'deki resmi temaslarını tamamladıktan sonra saat 14.50'de İstanbul'dan ayrıldı.

Haberin Devamı

Kral Abdullah'ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve öteki ilgililer uğurladı.

Uçağa binmeden önce uğurlama heyetinin elini tek tek sıkan Kral Abdullah, Başbakan Erdoğan ile de öpüşerek ayrıldı. Kral Abdullah uçağın kapısından heyete el salladı.

Bu arada, Başbakan Erdoğan ve uğurlama heyeti, Suudi Arabistan Kralı'nı taşıyan özel jumbo jetin aprondan ayrılışına kadar Devlet Konukevinin kapısında bekledi. Kral Abdullah ile gelen heyet de diğer iki uçağa bindi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Kral Abdullah'ın ayrılışı sırasında, İngiltere'deki olaylar nedeniyle gelişinden daha geniş güvenlik önlemleri uygulandı.
Kral ve beraberinde gelenler dışındaki tüm heyet üyeleri, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevini kullanarak x-ray cihazından geçtiler. Ayrıca heyet üyelerinin valizlerini getiren kamyonetler apron girişindeki kapıda durdurularak bagajlar x-ray cihazından geçirildi. Daha sonra, konteynıra konulan eşyalar uçak altında ikinci kez x-ray cihazından geçirildi.

-İZLENİMLER-

Kral Abdullah'ın Çırağan Sarayı'ndan Atatürk Havalimanına geçişi sırasında yaklaşık 100 araçlık konvoy eşlik etti ve Sahilyolu'ndaki transit yol trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

Saat 14.00'te Çırağan Sarayı'ndan ayrılan Kral Abdullah, yaklaşık 50 kilometre süratle seyrettiği Sahilyolu'ndan 35 dakikada Atatürk Havalimanına ulaştı.

Yol boyunca yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Kral Abdullah ile Başbakan Erdoğan'ı taşıyan makam aracı uçağın kapısına kadar yanaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!