KPSS ön lisans ne zaman? İşte KPSS 2020 ön lisans sınav tarihi

Güncelleme Tarihi:

KPSS ön lisans ne zaman İşte KPSS 2020 ön lisans sınav tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2020 14:52

KPSS ön lisans başvuruları 2020 yılında 21 Ağustos ve 2 Eylül tarihleri aralığında alındı. Adaylar heyecanla sınav tarihini beklemeye başladılar. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre sınav ekim ayında düzenlenecek. Adaylar sınava girecekleri yerleri KPSS sınav giriş belgesi ile öğrenebilecekler. İşte 2020 KPSS sınav tarihi ve detaylar

Haberin Devamı

KPSS ön lisans sınavının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Memur olmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde başvurularını yapıyorlar. Bu yıl düzenlenecek olan ön lisans KPSS başvuruları 21 Ağustos’ta başladı ve 2 Eylül’ de sona erdi. Geç başvurular da yine eylül ayında alındı. İşte ÖSYM sınav takvime göre KPSS ön lisans tarihi

KPSS ÖN LİSANS NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS ön lisans oturumu 25 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav saat 10:15'te başlayacak.

KPSS ÖN LİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANIR?

2020-KPSS Ön Lisans’a ve DHBT’ye başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesi’nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesi’nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesi’ni kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir.

Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgesi’nin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!