KPSS 2017/9 başvuruları devam ediyor... 2018 başvuruları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2017/9 başvuruları devam ediyor... 2018 başvuruları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 11:19

18 Aralık itibariyle başlayan KPSS 2017/9 başvuruları için süreç devam ediyor. Spor Genel Müdürlüğü kadro ve pozisyonlarına başvuruda bulunmak isteyen memur adaylar, 21 Aralık saat: 23.59’a kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek. Öte yandan KPSS 2018 başvuru tarihleri de merak ediliyor. Peki önümüzdeki yılın başvuruları ne zaman alınacak? İşte ÖSYM 2018 KPSS tarihleri!

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı memur alımı için KPSS tercihleri başladı. Adaylar, 2017/9 KPSS tercihlerini ÖSYM’nin ‘Aday İşlemleri Sayfası’ üzerinden gerçekleştiriyor. Peki başvurular ne zamana kadar devam edecek? 2017/9 KPSS ücreti hangi bankalara yatırılacak?

Spor Genel Müdürlüğü kadro ve pozisyonlarına başvuruda bulunmak isteyen memur adaylar, 21 Aralık saat: 23.59’a kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek.

KPSS 2017/9 tercih duyurusu;

‘Spor Genel Müdürlüğünün Mühendis ve Tekniker unvanlı kadrolarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini 18-21 Aralık 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 21 Aralık 2017 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercih işlemlerinde Ek’te yer alan KPSS-2017/9 Spor Genel Müdürlüğü Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.’

2017/9 KPSS ücreti hangi bankalara yatırılacak?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

Haberin Devamı

BAŞVURMA ŞARTLARI

Spor Genel Müdürlüğünün Mühendis ve Tekniker unvanlı kadrolarına yerleştirilmek için yapılacak başvurularda uyulması gereken koşullar aşağıdadır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle okunması son derece önemlidir.

1. Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadrolara başvuramazlar.)

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

5. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

6. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle Spor Genel Müdürlüğü tarafından karar verilecektir.)

8. Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak.

Haberin Devamı

2018 KPSS NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek.

Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak. KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

Ortaöğretim KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek. Sınav için başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), Temmuz 2018’de yapılacak sonuçlar Haziran 2018’de açıklanacak. Sınav başvuruları Mart 2018’de alınacak. KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ise Temmuz 2018’de yapılacak, sonuçlar Ağustos 2018’de duyurulacak.Sınav başvuruları Mart 2018’de alınacak.

BAKMADAN GEÇME!