‘Kozmik’te 45 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

‘Kozmik’te 45 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 22:20

‘Kozmik oda’ soruşturmasında kumpas iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada savcılık 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı aldırdı.

Haberin Devamı

Şüpheliler arasında soruşturmada bilirkişilik yapan 3 TÜBİTAK görevlisi de bulunuyor. Bilirkişilerin, devlet sırrı niteliğindeki bilgileri FETÖ’ye aktardığı iddia ediliyor. Eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse ile eski polis müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu 34 şüphelinin FETÖ kapsamında tutuklu bulunduğu anlaşıldı.

Savcılık, 55 şüphelinin  de ifadeye davet edilmesine karar verdi. Dosyadaki bilgilere göre, 19 Aralık 2009’da Ankara Emniyeti’ne eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast hazırlığı olduğuna ilişkin sahte bir ihbar yapıldı. Bu ihbardan 9 ay önce Ankara ve İstanbul Emniyeti’nin Seferberlik Tetkik Kurulu’nda görevli 6 personel hakkında Ergenekon suçlamasıyla dinleme kararı aldığı belirlendi.

Savcılık kaynakları, şüphelilerin, kumpasla Seferberlik Tetkik Kurulu personelini Ergenekon soruşturmasıyla irtibatlandırmaya çalıştığını öne sürdü. Savcılık kaynakları, “Bu kumpas faaliyetleriyle devlet sırrı niteliğindeki veriler 3. kişilerin eline geçti. Seferberlik Tetkik Kurulu, faili meçhul olayların merkezi gibi gösterilerek algı oluşturuldu ve kurumun 2013’te lağvedilmesi sağlandı. Ülkenin milli menfaatleri ve güvenliği tehlikeye düşürüldü” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!