Köylülerin kızaklı hasta kurtarma operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Köylülerin kızaklı hasta kurtarma operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2012 13:14

Başkale'de rahatsızlanan yüksek tansiyon hastası kadın 3 kilometrelik kapalı köy yolunda kızakla taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Yaklaşık 20 kişinin katıldığı 4 saatlik kızaklı hasta kurtarma operasyonu, bir köylü tarafından kameraya çekildi.

Başkale'ye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yurttepe köyünde ikamet eden yüksek tansiyon hastası Gürci Kuşçu (49) dün rahatsızlandı. Yakınları 112 Acil sağlık ekiplerinden yardım istedi. İlçeden ambulansla yola çıkan sağlık ekipleri köye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Uğurlu köyüne geldi. Yolun kalan kısmı kapalı olduğu için sağlık ekiplerinden buradan öteye gidemedi.

Köylüler ise hasta kadını ambulansa ulaştırmak için ot taşımak için kullandıkları kızağın üzerine alarak kapalı yoldan çekmeye başladı. Yaklaşık 20 kişinin hayatla çektiği kızak 4 saatlik yolcuğun ardında ambulansa ulaştırıldı.

Sağlık görevlilerin kızakta yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansa alınan Kuşçu, Başkale Devlet Hastanesi daha sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma
Hastanesi'ne kaldırıldı. Kuşçu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kızaklı hasta kurtarma operasyonu köylülerden Turan Baykara tarafından kameraya çekildi. Baykara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta içinde 2 hastayı kızakla sağlık ekiplerine ulaştırdıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!