Köylülerden silahlı domuz nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Köylülerden silahlı domuz nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2007 13:50

KIRIKKALE'nin Balışeyh İlçesi Selamlı Köyü'nde, köylüler tarlalarını domuzlardan korumak için geceleri ellerinde silahlarla ve av köpekleriyle nöbet tutmaya başladı.

Haberin Devamı

Yaban domuzlarının evlerinin yakınına kadar gelmesi ardından korkuları artan Selamlı köylüleri, gece ellerinde tüfeklerle nöbet tutuyor. Yaban hayvanı avlanmasının yasak olması nedeniyle tehlikenin arttığını belirten köylüler tarla içinde nöbet tutarak yaban domuzlarınan korunduklarını söyledi. Tarlasına zarar veren yaban domuzlarıyla mücadele etmeye çalışan Cihan Yılmaz, “Domuzları bu yöntemlerle öldürmek sorunu çözmüyor. Can ve mal güvenliğimiz için yetkililerden de yardım bekliyoruz” dedi.

Ürün kaldırma döneminde 1 yılık emeklerinin zayi olmaması için köpek ve silahlarıyla tarlada nöbet tutmaya başladıklarını belirten Murat Solak ise, “Domuzların tarlama ikinci defa girmesi halinde hiçbir ürünü kaldıramayacağım. Aksi takdirde ürünümüz zayi olup gidiyor. Domuzlar ekili alanların hemen hepsine giriyor. 1,5 aydır her gece buradayız. Birçok köylü tarlasını domuzdan kurtarmak için nöbet tutuyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!