Köye su faturası şoku

Güncelleme Tarihi:

Köye su faturası şoku
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 12:33

Gökçeyurt Mahallesindeki vatandaşların ASKİ'ye abone olmalarının ardından ilk bir aylık su faturaları ile ilgili yaşadıkları sıkıntıların giderileceği bildirildi.

ASKİ Genel Müdürlüğünden, bazı gazetelerde yer alan 'Gökçeyurt köyüne su faturası şoku' başlıklı haberlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, söz konusu mahallede oturanların mağduriyetinin giderileceği belirtildi.

Mahalle sakinlerine, “Abone oldukları sırada kuyu suyu aboneliği bulunmamasından dolayı 1 aylık dönem için şehir şebeke suyu tarifesi uygulandığı” kaydedilen açıklamada, belediye meclisinde onaylanan yeni tarifeyle mahalleye yüzde 50 indirimli su satışı yapılabileceği kaydedildi.

Söz konusu mahallede yaşayanların faturalarının yeniden hesaplanacağı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Gökçeyurt köyü, mahalle statüsüne geçmiş ve Genel Müdürlüğümüze abone olmuştur. Bu abonelik işlemleri sırasında geçerli olan tarifede kuyu suyu aboneliği bulunmadığından buraya 1 aylık dönemde ASKİ şehir şebeke suyu tarifesi uygulanmıştır. Genel Müdürlüğümüzce uygulanan tarife ve abonelik tipleri Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla belirlendiğinden vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kurumumuzca çalışmalar tamamlanmış ve yeni tarife hazırlanarak belediye meclisine gönderilmiştir.

Belediye meclisi tarafından da onaylanan ve birkaç gün içinde yürürlüğe girecek bu tarifeyle Gökçeyurt ve benzer mahalle statüsündeki köylere de yüzde 50 oranında indirimli su satışı yapılacaktır. Gökçeyurtlu vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için geçmiş 1 aylık faturaları yeniden hesaplanarak buna göre yeni tarife üzerinden faturalar oluşturulacak. Faturalarını ödeyen Gökçeyurtlu vatandaşların ise yeni dönemdeki faturalarına mahsuplaşma yapılarak fazla ödedikleri miktar kendilerine iade edilmiş olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!