Köyceğiz'de HES protestosu

Güncelleme Tarihi:

Köyceğizde HES protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2010 14:29

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası beldesinden geçen Yuvarlakçay Irmağı'na kurulacak hidroelektrik santralinin (HES) doğaya zarar vereceğini savunan çevreciler, protesto amacıyla doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Döküm Tepe Mevkisi'nde toplanan çevreciler, 5 saat süren doğa yürüyüşünün ardından Topgözü Mevkisi'nde bir araya geldi.

Aydın Doğa Dostları Yürüyüş Grubu Başkanı Çetin Uygur, gazetecilere yaptığı açıklamada, santralin çevreye zarar vereceğini öne sürdü. Uygur, dernek olarak bölgede yaşayan ve santralin yapılmasına karşı çıkanlara destek vermek amacıyla yürüyüşe katıldıklarını belirtti.

Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek ise bölgeye yapılması planlanan santralin çevreye zarar vereceği yönündeki belgeleri ilgili kurumlara verdiklerini söyledi.

Konuyla ilgili hukuki süreci beklediklerine işaret eden Özbek, “Burada santralin yapılmasının sakıncalarını anlattık. Kaymakamımızın ve valimizin yapılan çalışmalara yetkilerini kullanarak dur demelerini istiyoruz. Burada yaşayan halkımızın ve tüm kurumlarımızın psikolojisi bozuldu. Atılan taş, ürkütülen kurbağaya değmiyor” dedi.
Doğa yürüyüşüne, Muğla, Aydın, Ortaca, Dalyan, Köyceğiz, Beyobası ve Dalaman ilçelerinden gelen çevreciler de destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!