Köy korucuları sandık başkanını yaraladı

Güncelleme Tarihi:

Köy korucuları sandık başkanını yaraladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 16:10

Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Kırrıkkaşık Köyü'nde korucuların sandık görevlilerine müdahale etmesi üzerine olay çıktı, aralarında sandık başkanını da bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Hazro'nun Kırıkkaşık Köyü'nde kurulan seçim sandığında, Kartallı, Aşağıavlak Yukarıavlak Kulaçtepe ve Banakil köylüleri oy kullandı. İddiaya göre, bir kısmı gönüllü korucu olan Kartallı köylüleri oy kullanma işleminin yapıldığı binadan çıkmayarak, "Buradan bağımsızlara oy çıkmayacak" tehdidihde bulundu. Bunun üzerine Kartallı ve Aşağıavlak, köylüleri arasında tartışma çıktı. Sandık Başkanı Mukaddes Orakçı köylülerin dışarı çıkmasını istedi. Buna itiraz eden Kartallı köylüleri Orakçı'ya saldırarak, yaraladı. Diğer köylülerin de araya girmesi ile kavga büyüdü. Kavgada 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Ağır yaralanan Mukaddes Orakçı ile Hüseyin Tunç Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olaylar sırasında kullanılan oyların içinde bulunduğu sandık kırıldı. Jandarmanın müdahalesi ile olaylar sona erdi. DTP Hazro İlçe Başkanı Görgün Ceylan, AP üyeleleri olay yerine gözlemci gönderdi. Kırılan sandıktan çıkan oylar, başka bir sandığa alınarak oy verme işlemi yeniden başladı. Olayda yaklaşık 10 oy iptal edildi. Köylüler arasındaki gerginlik sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!