Kosova ve Sırbistan mülteci protokolünü imzalıyor

Güncelleme Tarihi:

Kosova ve Sırbistan mülteci protokolünü imzalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2006 19:38

Haberin Devamı

Kosova Koordinasyon Merkezi(KKM) Başkanı Sandra Raşkoviç İviç, mültecilerin Kosova'ya rahat ve güvenli bir biçimde geri dönebilmelerini sağlayacak protokolü, Kosova'nın geçici kurumlarıyla birlikte imzalayacaklarını açıkladı.

Sırp medyası, Sırbistan'daki mültecilerle ilgili Belgrad'da düzenlenen uluslararası konferansta konuşan İviç'in, Kosova'daki savaştan bugüne dek yalnızca 2 bin mültecinin evlerine geri döndüğünü, oysa uluslararası örgütlerin bu sayıyı 16 bin olarak gösterdiklerine dikkat çektiğini kaydediyor.

İviç'in, geçen yılın ekim ayında Kosova'nın nihai statü müzakerelerinin başlatılması kararının ardından, Kosova'da Sırplar'a düzenlenen 187 saldırıda 2 Sırp'ın öldüğünü, 25'inin ağır yaralandığını, 30 kadar evin soyulduğunu ve kundaklandığını vurguladığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Bu arada BM Kosova Geçici Misyonu (UNMİK) Başkanı Soren Jessen-Petersen, “Özgür Avrupa” Radyosu'na yaptığı son açıklamada, Kosova'nın nihai statüsünün, çoğunluğun istemi doğrultusunda, fakat azınlıkların haklarına saygı gösterilecek biçimde çözümleneceğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!