Kosova sorunu için tarihi buluşma

Güncelleme Tarihi:

Kosova sorunu için tarihi buluşma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 17:11

Kosova’nın statüsünün belirlenmesi için Kosovalı ve Sırp yetkililer arasındeki ilk görüşme 25 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Balkanlar’da bir dönemi sona erdirecek ilk adım atılyor, Kosova’nın geleceğini belirleyecek müzakerelerin ilk buluşması gerçeklşiyor. Kosova Devlet Radyosu, Baş müzakereci Marti İhtisaari yönetiminde Birleşmiş Milletler’in uluslararası ara bulucularının, Kosova, Sırbistan ve Karadağ temsilcileri arasındaki ilk görüşmenin 25 Ocak’ta Viyana’da yapılacağını duyurdu.


Görüşmenin ana gündem maddesinin ademi merkeziyetçilik olacağını bildirilirken Yeni Dönem Haber Ajansı da Avrupa Birliği, NATO ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı temsilcilerinin de gözlemci sıfatıyla görüşmeye katılacaklarını belirtti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kosova Özel Temsilcisi Soren Jessen-Petersen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kosova hükümetinin, söz konusu görüşmenin önemini kavradığını, dolayısıyla Priştine heyetinin en iyi bir şekilde hazırlanacağına inandığını söyledi.

1999 yılında yaşanan Kosova Savaşının ardından Kosova Birleşmiş Milletler tarafından yönetiliyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!