Koşma, çocuk yap diyorlar!

Güncelleme Tarihi:

Koşma, çocuk yap diyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 11:36

Ulusal atlet Süreyya Ayhan Kop' un ABD kampı sırasında doping kullandığı gerekçesiyle ömür boyu men cezası alması sonrası her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Haberin Devamı

Cumhuriyet'in haberine göre, Ayhan'a Uluslararası Atletizm Federasyonu IAAF'ın kuralları doğrultusunda verilen ömür boyu men cezasının, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker başkanlığındaki tahkim kurulu tarafından iadesi, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi' nin eleştirilerine neden olmuştu.

Tüm bunlara karşın sessiz kalan Ayhan Radyospor'da yayımlanan 'Bülent Yüksel ile İmza' programında suskunluğunu bozdu. Ayhan özellikle Başbakan Recep Tayip Erdoğan' ın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, kadınlara "Üç çocuk yapın" tavsiyesinde bulunmasına sert tepki gösterdi. Atletizm Federasyonu'nun önyargılı yaklaşımı ve ilgisizliğinden şikâyet eden ulusal atlet, Erdoğan'a " Kadınlar spor yapmasın üç çocuk yapsın" diyerek içinde bulunduğu duruma olan tepkisini dile getirdi.

Ayhan, "Evet, kadınlar spor yapmasın, üç tane çocuk yapsın evinde otursun! Verilen mesaj budur. Düşünün bu mesajın arkasında da biz hâlâ mücadele etmeye çalışıyoruz. Yani bilemiyorum, ben hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti kadını olarak gerçekten bu duygularımı hiçbir zaman yitirmeyeceğimi biliyorum. Sonuç ne olursa olsun her zaman ömrümün sonuna kadar bunun mücadelesini vereceğim. Türk kadını her zaman güçlüdür. Her türlü şartlarda mücadelemi vereceğim, en başta da sporda..." dedi.

Süreyya Ayhan'ın avukatı Osman Buldan ceza konusundaki polemiği değerlendirirken " Uluslararası Atletizm Federasyonu yönetmelikleri çok açık. 32.2.c'de yasaklı maddelerin ya da metobolitlerin vücutta bulunması ve 32.2.c'de de sebep göstermeksizin doping yaptırmayı reddetme ya da vermeme ya da kontrolden kaçma durumları ayrı tutulup, bunları karara bağlayan 40. maddede 'a-b-f' ayrı 'c' ayrı tutulur" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!