'Köşk'te ilk kez bu kadar çocuk gördüm'

Güncelleme Tarihi:

Köşkte ilk kez bu kadar çocuk gördüm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 01:03

Çankaya Köşkü’nde ilk kez düzenlenen çocuk şenliğinde 81 ilden gelen aralarında Suriyelilerin de olduğu 172 çocuk ağırlandı, çocuklar doyasıya eğlendi.

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk şenliği düzenlendi. Köşk’teki ilk çocuk şenliğinde yapılacak aktiviteler ve şenlik düzeni konusundan Başbakan Davutoğlu’nun küçük kızı Hacer Büke Davutoğlu’nun danışmanlık yaptığı öğrenildi. Hacer Büke Davutoğlu, “Çok güzel bir program oldu. Köşk’te ilk kez bu kadar çocuğu bir arada görüyorum” dedi.

Şenlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ve kızı Hacer Büke Davutoğlu, 81 ilden gelen çocuklarla tek tek ilgilendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşi Şule Akar ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı şenlikte aralarında 15 Suriyeli’nin de bulunduğu 81 ilden özel davetli 172 çocuk ağırlandı.

Çankaya Köşkü’nde resmi karşılamaların yapıldığı alana kurulan şenlik meydanında çocuklar için özel şov, yarışma, meddah gösterileri ve konser düzenlendi. Çocuklar, ebru, çömlek, arkeoloji, hat, karikatür ve bilim stantlarında eğlenceli vakit geçirdi. Başbakan Davutoğlu da çocuklara dondurma, mısır, pamuk şeker dağıttı. Başbakan Davutoğlu, çocuklarla tek tek gezdiği stantlarda ebru ve çömlek yapımını izledi, bilim stantlarında çocuklarla birlikte oyunlar oynadı ve konser dinledi.

BENDEN FİKİR ALDILAR
Başbakan Davutoğlu’nun kızı Hacer Büke Davutoğlu, “Çok güzel bir program oldu. Hem benim açımdan hem de buradaki çocuklar açısından. Köşk’te ilk kez bu kadar çocuğu bir arada görüyorum. Ailenin en küçüğü olduğum için şenliğin düzenlenmesinde benden fikir aldılar. Oyunlar, gösteriler ve yiyecekler konusunda çocukların eğleneceği bir şenlik meydanı için fikir verdim” dedi. Şenlikte Suriye’den Türkiye’ye göçen ve yeteneği Türkiye’de keşfedilerek Cumhurbaşkanı’nın imzaladığı kararname ile vatandaşlık ve pasaport işlemleri bir gecede gerçekleştirilen dahi piyanist Tambi Cimuk da çocuk bir orkestra şefinin yönettiği ve çocuklardan oluşan senfoni orkestrası ile konser verdi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ise Diyarbakır’da okul bahçesinde yere atılan Türk bayrağının parçalanmak istenmesine müdahale ederek bayrağı direğe asan Uğur Saraç, Emirhan Rezbiç’le sohbet etti ve Emirhan’la fotoğraf çektirdi. 

BAKMADAN GEÇME!